Vill du bli bättre på poker? Nedan delar vi med oss av ett par riktigt bra tips så att du ska kunna förbättra dina pokerkunskaper och göra det snabbt. En guide skapad för nybörjaren så väl som den mer erfarna spelaren.

Finslipa dina kunskaper

Precis som med allt annat här i livet krävs det att man fortsätter lära sig om poker för att bemästra spelet. Det finns alltid något nytt att lära sig och därför måste du dra nytta av alla resurser som finns där ute. Läs alla böcker som går att låna och kika på alla videos som finns tillgängliga på Youtube. Det finns många sajter som är tillägnade just poker, som pokerregler.nu. På sajter som dessa kan du läsa det senaste som berör pokervärlden och lära dig om reglerna för de olika pokerspelen och de bästa strategierna som rekommenderas. För att bemästra poker och vinna regelbundet måste ditt spel utvecklas.

Ta dig tid när du fattar beslut

De bästa pokerspelarna har en sak gemensamt: de fattar inga förhastade beslut. De tänker noggrant efter innan de säger höjt vad de ska göra under de olika pokerrundorna. Vill du bemästra poker och bli lika bra som proffsen måste du således ta dig tillräckligt med tid och tänka igenom alla aspekter av ditt beslut. Innan du bestämmer dig är det smart att väga de för- och nackdelar som finns med de olika besluten tills du kommer fram till det bästa alternativet. Det kan låta som mycket arbete men lita på oss: när du har gjort detta till en vana kommer det hjälpa dig att vinna långsiktigt. Som småningom kommer det heller inte ta någon längre tid för dig att fatta rätt beslut.

För protokoll över dina vinster/förluster

Att föra noggranna protokoll över dina vinster respektive förluster är nyckeln till att lyckas med poker. Anledningen till att du vill ha detaljerad information över ditt spelande är att du kan gå tillbaka senare och kika efter mönster, bra som dåliga. Genom att föra protokoll över dina olika spel kan du bättre förutsäga framtida resultat. Kanske har du vissa tendenser du inte ser förrän du antecknar dem. Att förstå dina styrkor och svagheter är mycket viktigt för långsiktigt vinnande. Det finns specifika programvaror som kan hjälpa dig att spåra ditt spelande på detaljerade sätt, men du kan lika gärna skriva ner det i ett word-dokument eller ett anteckningsblock om du föredrar detta!

Hantera din bankrulle

Ytterligare en aspekt som definierar framgångsrikt pokerspelande är en välhanterad bankrulle. Vill du bemästra poker och faktiskt tjäna något på ditt spelande kräver det att du vet när du ska sluta och när du kan fortsätta. Denna punkt hänger lite ihop med ovan nämnda stycke. När du för protokoll över dina vinster och förluster bör du även notera hur mycket pengar du förbrukar och vinner. På så sätt får du en bättre överblick över hur mycket du faktiskt drar in och hur mycket du förlorar. Här är det också viktigt att påminna dig om att ALDRIG spela för mer pengar än du har råd att förlora.

Vet när det är dags att lägga av

Något som de flesta erfarna pokerspelare kan vara ense om är att det finns en tidpunkt för alla då det är dags att lägga av. Märker man att ens spelande övergår i ett beroende och fyller allt för stor del av ens vardag – ja då är det dags att sluta spela. Ta en paus i några veckor och reflektera över ditt spelande. Om du inte längre spelar för att det är underhållande men snarare för att det har blivit ett missbruk ska du nog inte återvända till pokervärlden igen. En framgångsrik pokerspelare vet vart gränsen går.