Behandlingar för vätskeansamling varierar beroende på vad som orsakar det men det finns effektiva kosttillskott och kostförändringar du kan göra för att minska obehag och lindra vätskeansamling.

 

Kostförändringar för att stoppa vätskeansamling

Ät mindre salt är det första du bör göra för att minska vätskeansamligar. De flesta salter vi äter kommer från bearbetade livsmedel såsom soppor, såser, paketerade snacks och även färdigbakat bröd. Välj istället obearbetade färskvaror såsom frukt, grönsaker och fullkornsprodukter som inte kommer i en låda, väska eller burk. Gör ditt eget bröd och när du äter förädlade livsmedel, välj de som har låg salthalt.

 

Få mer kalium från kosten. Den rätta balansen av kalium och natrium i kroppen är avgörande för att reglera vätskenivåerna. De flesta människor får i sig för lite kalium och för mycket natrium. Ät mycket frukt och grönsaker som innehåller mycket kalium för bästa effekt. Exempel på dessa livsmedel är bananer, avokado, potatis, apelsiner och apelsinjuice. Kalium är också närvarande i höga nivåer i kött, fågel, mjölk och yoghurt.

 

Medan man äter frukt och grönsaker för deras goda kaliumhalt bör du spara lite utrymme för selleri, vattenmelon, sparris och gurka. Alla innehåller ämnen som fungerar som naturliga diuretika.

 

Det kanske låter konstigt men att dricka mer vatten kan lösa problemet med vätskeöverskott. Om du är uttorkad, lagrar kroppen vatten för att klara av vad den ser som en torka. När du dricker mer vatten, kommer du att urinera mer och avsöndra mer salt från kroppen. Fyll en 2 liters flaska med vatten varje morgon och försöka avsluta den innan slutet av dagen.

 

 

Tillskott för att minska vätskeansamling

Om du har vätskeansamling innan mens kan du 5 dagar innan mensen ta en daglig dos av 100 mg vitamin B6. Vitaminet är ett diuretikum, vilket betyder att det hjälper dig att utsöndra mer urin vilket minskar kroppens vattenhalt. Det bidrar också till att balansera en kvinnas östrogen och progesteronnivåer. Du kan öka ditt intag av vitamin B6 under hela månaden genom att äta mer spenat, fisk, fågel, kikärter, avokado och bananer. (Varning: Ta inte någon av B-vitaminer i isolerings ta en B-komplex och om du har stickningar i fingrarna eller tårna, sluta ta B6 omedelbart eller rådgör med din läkare.)

Studier visar att kvinnor med PMS-relaterade vätskeretention erfarenhet ofta blir av med denna och andra symptom när de tar ett tillskott med magnesium. Magnesium lindrar också menstruations uppblåsthet. En föreslagen dos skulle 200-400 mg dagligen. Det finns även naturliga tillskott med alla dessa naturliga hälsofördelar kombinerat, ett effektivt val är vätskedrivande tabletter från Retenix mot vätskeansamling, som naturligt hjälper dig mot dessa symptom.

Te för att bota vätskeansamling

Drick 2-4 koppar maskroste per dag. Maskros blad är en naturlig diuretikum, vilket gör att njurarna frigörs från överflödigt vatten. Örten är också en rik källa till kalium. För att göra maskroste så lägger du till en och en halv matsked torkad maskros rot (tillgänglig från hälsokostbutiker) i en liter vatten och kokar upp. Sjud i 15 minuter, sila och låt det svalna innan du dricker.

 

Prova att dricka nässelte gjort av vanliga brännässlor, nässlor är en naturlig diuretikum. För att göra nässelte kan du placera en rågad tesked pulveriserad rot i en kopp kallt vatten. Koka teet under en minut, tag sedan bort teet från värmen och brant i 10 minuter. Drick detta te 4 gånger per dag.

Hälsofördelar

Det finns många hälsofördelar med att ta ett tillskott, ändra din kost eller dricka ett te för att bli av med vätskeansamlingar i kroppen. Må bättre, orka mer, öka din viktminskning och få bättre humör är bara några av hälsoeffekterna som du kan uppleva av att bli av med överflödiga vätskeansamlingar i kroppen. Det finns mer information på internet i olika artiklar och tester om du vill läsa mer om fördelarna och vad du kan göra för att minska vätskeansamlingar i kroppen helt naturligt och effektivt.