Det finns flera anledningar till varför man byter ut sin golfboll under en runda. Golfbollar har normalt en lång hållbarhet och man skulle kunna spela på samma golfboll under flera rundor utan att tappa någon prestanda i bollen. Det första man sliter ut är färgen på bollen, det gör att bollen ser ganska så sliten ut men det påverkar inte bollens prestanda. Hur mycket man sliter på sin golfboll varierar från spelare till spelare. Tillexempel damer brukar normalt svinga långsamt och de sliter knappt alls på sina bollar. Däremot duktiga golfspelare som normalt slår aggressivare slag och spelar på mjuka tourbollar som Titleist Pro v1, sliter ut sina golfbollar betydligt fortare än vad damer gör. Det är dock väldigt sällan som en golfspelare byter ut sin boll under en runda för att den är för sliten, utan man hinner slå bort bollen innan det sker. En golfboll lever många 18 håls rundor innan den behöver slängas. De flesta golfbollarna slängs dock inte medvetet, utan de hamnar till slut i golfdammar eller långt ut i skogen,  där hittas de aldrig mer utan de bryts istället ner utav naturen. De flesta golfspelarna spelar faktiskt på golfbollar som man hittar ute på golfbanan. Tyvärr så hittar man inte alltid sin favoritboll och att köpa nya golfbollar brukar ofta bli väldigt dyrt. Ett billigt alternativ är att handla golfbollar på NJGOLF.se. De säljer begagnade golfbollar av hög kvalitet till marknadens absolut lägsta pris. Det gör att du alltid kan spela på just din favorit boll till ett mycket lågt pris.

När får man egentligen byta ut sin golfboll?

Under en runda så är det tillåtet att när som helst mellan två hål byta ut sin golfboll, det gäller oavsett om bollen är skadad eller inte. Det är även helt tillåtet att byta till en annan typ av golfboll. Ena hålet kanske man spelade på en distanceboll för att hålet senare byta ut bollen till en tourboll. Den vanligaste anledningen till varför man byter ut sin golfboll mellan två hål är att det går dåligt under rundan, då brukar man ofta prova en annan boll istället. Glöm dock inte att informera din markör om du byter golfboll, så det blir lättare att identifiera din boll senare om det skulle behövas.

Det är även tillåtet att byta ut sin golfboll under spelet av ett hål om din golfboll är oduglig för spel. Reglerna säger  ”En golfboll är oduglig för spel om den har ett synligt jack, är sprucken eller deformerad”. Om bollen har bort skavd färg, ytliga skrapmärken eller smuts på ytan, så är det inte tillåtet att byta ut bollen. Om man har skäl till att tro att sin golfboll är skadad, så får man utan plikt lyfta och undersöka bollen för att avgöra om den är oduglig för fortsatt spel. När du undersöker bollen så är det inte tillåtet att rengöra den. Du måste också alltid meddela din markör innan du plockar upp din boll. Plockar du upp bollen utan att meddela din markör så straffas du med ett slags plikt. Om det fastställs att golfbollen inte är duglig för spel så får spelaren ersätta bollen med en annan. Spelaren ska då placera bollen på samma plats som den ursprungliga låg på. Samma gäller om bollen inte var skadad. Om en motspelare eller en markör vill ifrågasätta att bollen är oduglig för spel, så måste detta göras innan spelaren slår iväg den nya bollen. Om det skulle vara så att ens golfboll går sönder i bitar till följd av ett slag, så annulleras slaget och spelaren får slå om sitt slag från samma plats som slaget slogs ifrån.