Resa till USA blir mer och mer populärt, den låga dollar har spelat en liten roll men till största del handlar det om att folk har kommit på att USA har väldigt mycket att erbjuda.

Attraktioner
För den som gillar sol och bad, finns Florida året runt och Kalifornien på sommaren. Är man ute efter städer så finns här New York, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas och många fler. De är alla unika på olika sätt och är helt klart värda att besöka. USA:s nationalparker är ofta fantastiska som Grand Canyon, Everglades, Bryce Canyon, Zion, Death Valley lockar också svenskar till att resa till USA. Men i många fall är det mixen av stränder, städer, parker, underhållning och maten som gör detta resmål så populärt. Det går enkelt att hyra bil och göra en roadtrip på allt ifrån ett par dagar till flera månader.

Hyrbil USA

Hyra bil i USA är oftast mycket bra. Nästan vart man än reser har man nytta av en bil. Det är nästan bara om man reser till New York och vill stanna i de centrala delarna som det troligtvis är smidigare att inte ha en bil. En hyrbil i USA är oftast billig och håller oftast hög kvalité, en hyrbil är sällan mer än ett par år gammal. För att hyra en bil till så lågt pris så möjligt så boka allt hemma innan resa. För mer info läs hyrbil USA. Dessa tips kan vara avgörande för en lyckad bilhyra.

Trafiken

Trafiken är lite tuffare än hemma i städerna där det finns väldigt stora motorvägar. I de större städerna finns det motorvägar med 5-8 körbanor i en riktning. Kör man däremot mellan vissa städer kan man förvåna sig hur dött det kan vara på en så stor och fin väg. I USA är det högertrafik.

Vägskyltar
Vägskyltarna i USA är oftast ganska lika jämfört med Sverige. Det finns ett par skyltar som kan vara svåra att förstå men de är sällan speciellt viktiga. Är det en viktig vägskylt så skriver USA oftast ut på skylten vad man får och inte får lov att göra. Hastighetsbegränsningarna är skriva i MP/h (Miles per hour). Vilket man ska gånga med 1,61 för att få det i KM/h.

Shopping i USA

De flesta som åker till USA passar även på att shoppa. Kläder, skor, elektronik med mera är billigare i USA än Sverige. Största fynden kan man göra på Premium Outlets. Dessa outlets ägs av samma ägare och finns över hela USA. På dessa har varje märke sin egen butik och ofta så finns där mellan 70-200 butiker på en Outlet. Några märken som nästan alltid finns är Nike, Adidas, Lacoste, Levis, Calvin Klein, Sunglass Hut och Tommy Hilfiger. Vissa mindre märken finns bara på vissa ställen. Den största outleten finns någon timme utanför New York, men även Las Vegas och Los Angeles har stora outlets.

Hitta flygresor

Det bästa är oftast att använda en sökmotor men är man ute efter ett direktflyg kan det vara enklare att besöka flygbolagets hemsida direkt. Från Köpenhamn och Stockholm är det bara SAS och Norwegian som flyger direkt. De billigaste flygen bokas oftast efter sommaren när flygbolagen har olika kampanjer. Vissa av dessa kampanjer återkommer efter nyår. Boka i god tid före avresa för bästa möjliga pris. Till USA flyger inga charterbolag och därför finns det inga sista minuten biljetter.

Direktflyg

  • Köpenhamn: Har direktflyg till New York, Washington D.C., Chicago, San Francisco, Los Angeles, Fort Lauderdale och Orlando.
  • Stockholm: Har direktflyg till New York, Washington D.C., Chicago, San Francisco, Los Angeles.

Valutan
USA:s valuta är världsvalutan dollar (USD). Det är oftast billigare att ta ut detta på plats i USA från någon uttagsautomat (ATM).