Att åka på golfresa är något som väldigt många gör, och man gör de oftast tillsammans med sina kompisar eller sin sambo om båda är intresserade av golf. Att åka på en golfresa är fantastiskt, även om det beror på vart man åker. På senare tid så fullkomligt haglar det in nya rese mål dit man kan åka på golfresor, och frågan är vart man ska vända sig? Här kommer lite tips om olika ställen som man kan ta sig till, som har garanterat många nöjda besökare.

Spanien, är ett land som är väldigt populärt bland Svenskar. Inte bara när det gäller golf, utan allt från charter till festresor går ofta hit, och vill man  ha en kombination så är detta perfekt. Golf resor till Spanien säljer mest i hela Sverige, och det är kanske inte så konstigt. Det är kort reseväg, närmare bestämt cirka 4 timmar. Man slipper allt jet-lag, eftersom det bara skiljer 1 timma på tidsdifferensen. Det är dessutom ett väldigt behagligt klimat med den sköna värmen, och de finns väldigt många fina och välskötta banor här.

Italien är också ett populärt resmål när det gäller golf. Här kommer man in lite mer på klassiska banor och lite mer anrika. De är mer exklusivt att åka till Italien att spela golf. Även här slipper man jetlag samt långa flygresor, och klimatet är lite kallare här än i Spanien, men fortfarande väldigt behagligt. Den som vill ha ett resmål som är lite mer likt Sverige borde helt klart välja en golfresa till Italien.

Skottland är nog det mest exklusiva och lyxigaste stället att åka till och spela golf. Följ med golfens födelse och upplev känslan att spela på några av de mest spektakulära banorna i världen. Här är det bara högt uppsatta människor som är medlemmar, och det är något alldeles extra över dessa banor. Det är otroliga banor, och ofta går de längs med haven, vilket uppskattas av de gäster som kommer och spelar på banorna. När man åker till Skottland så slipper man även här allt vad jet lag heter, vilket verkligen är att föredra när det gäller golf. För övrigt så finns det alltid en bar i närheten av golfbanorna för den som känner för att fukta strupen efter en lång dag på golfbanan, och här är det alltid drag.

Ett annat populärt ställe är USA, som har kommit lite på senare tid. Här är det väldigt modernt, och de som är ute efter mer gammaldags ska helt klart inte välja detta alternativet. Om man är ett kompisgäng som ska åka och spela golf, och vill ha mycket kul runt omkring (så som NHL hockey, basket, uteliv) med mera, så ska man helt klart ha USA som ett hett alternativ. Här är det väldigt populärt, och folk åker inte hit enbart för golfen, utan även för upplevelsen. Väljer man dessutom Miami, så finns det väldigt exotiska banor. Exempelvis så finns det banor som har frigående alligatorer, som man kan snegla till på vid vattenhålen. Dessa är ofta väldigt ”tama” och gör inget förnär om man själv inte gör något mot dem.

Så, om man ska åka på golfresa är det väldigt viktigt att inte bara boka en, utan man måste ha fokus på vart man vill åka. För att få en så bra upplevelse som möjligt, rekommenderas även att man väljer ett ställe dit alla inblandade verkligen vill åka, eftersom det handlar om en del pengar, och det är inte så kul att lägga ut detta på en resa dit man inte vill. Vill man ha mer tips på vart man ska åka, kan man självklart åka ner till en resebyrå och få bra hjälp.