Papper kan man nästan aldrig ha för mycket av på ett kontor. Även fast vi blir allt mer digitaliserade så kommer vi nog aldrig helt ersätta papper. Papper är fortfarande viktigt att ha på ett kundmöte. Eftersom en stor del av ett företags information och dess fakturor idag skickas ut på elektronisk väg verkar det tvärtom som att det blir viktigare att pappret vi använder håller god kvalitet eller har unika egenskaper.

Detta är ett intressant fenomen eftersom det innebär att vi anser att något håller på att bli överflödigt samtidigt som vi ställer högre krav på dess kvalitet och utformning. Det finns massor av olika sorters kopieringspapper, bland annat olika färger och olika ytbehandlingar. Några exempel på detta är färgade papper, papper för laserskrivare eller varumärken som Niceday eller Office Depot.

Papper i olika färger kan först verka onödigt men faktum är att det kan vara ett sätt att lättare organisera information i till exempel en pärm eftersom vissa typer av uppgifter då kan markeras genom olika färger. En färg på pappret kan symbolisera att informationen berör finanser eller bokföring medan en annan färg kan handla om produkter.

Kopieringspapper med olika ytbehandling
Det finns också kopieringspapper för den som till exempel behöver kunna kopiera upp bilder. Denna typ av papper har ofta en annan ytbehandling och är glattare och tjockare än vanligt papper. Detta kan vara perfekt för ett företag som kanske vill producera en egen katalog eller broschyr och därför vill använda sig av lite proffsigare och snyggare papper.

Det kostar ofta mer än vanligt tunt papper, men å andra sidan kan man spara pengar genom att själv tillverka katalogen istället för om man lämnar in det till ett externt företag.

Beställ på nätet
Då och då måste företag beställa in en ny omgång kontorsmaterial till arbetsplatsen. Kontorsmaterial är ett vitt begrepp som egentligen syftar till allting som används på ett kontor även om de flesta kanske förknippar det med olika typer av tillbehör till maskiner samt saker som det går åt mycket av på ett kontor, som till exempel papper och pennor.

Dessa typer av material omsätts ofta i stor utsträckning på ett kontor och är också relativt billiga att köpa in. Företag beställer ofta stora kvantiteter av dessa produkter av just den anledningen, samtidigt som man nästan alltid får generösa rabatter om man lägger stora beställningar.

Att köpa på nätet blir billigare
Det är nästan alltid billigare att handla denna typ av produkter på nätet än i fysiska butiker. Detta gäller som bekant flera olika produkter, eftersom en fysisk butik har helt andra kostnader än en nätbutik, bland annat hyra och större personalkostnader. Det finns flera specialister baserade på nätet som erbjuder fördelaktiga priser på kontorsmaterial och också erbjuder fri frakt i vissa fall om man beställer stora kvantiteter.

Klimatvänligt kontorsmaterial
Det finns idag ett ganska stort utbud av produkter för kontoret som tillverkats på miljövänliga sätt, kopieringspapper deklareras enligt Paper Profiles. Dessa kostar i vissa fall lite mer pengar än produkter som tillverkats utan miljömässiga riktlinjer, men kan löna sig i längden eftersom ett företags image idag påverkas i stor utsträckning av hur klimatmedvetna de är.

Genom att ha en policy som säger att man enbart köper in produkter som tillverkats på ett grönt sätt, kan företaget plocka värdefulla poäng, samtidigt som man faktiskt gör en liten insats för en mer hållbar miljö. Det finns flera nätbaserade bolag som specialiserat sig på klimatsmarta produkter för kontoret.

Enklaste sättet att beställa stora mängder papper på är att göra det via nätet, där priserna ofta är billigare. Det finns flera sidor att vända sig till som är specialister på kontorsmaterial av olika sorter, till exempel Kontorsnetto.se