Den senaste trenden inom styrketräning heter funktionell träning och går ut på att man genom en kombination av styrka, balans och uthållighet tränar flera muskler samtidigt. Vanlig styrketräning innebär ofta att man fokuserar på en muskel i taget, men med funktionell träning kan man snabbt uppnå goda resultat eftersom träningen blir mer effektiv. Samtidigt är det en träningsform som kräver lite mer än konventionell styrketräning men med fördelen att du övar upp din kropp till att bli mer funktionell snarare än att du bygger upp din muskelvolym.

Funktionell träning vanligt bland proffsidrottare
Professionella idrottare föredrar ofta att träna funktionellt eftersom det är en träningsform som är mer naturlig för kroppen än den traditionella muskelträningen. Ofta väljer den enskilda idrottaren att träna funktionellt på ett sätt som liknar den sport som han eller hon utövar. Detta gör att man bygger en kropp som kan hantera de utmaningar man varje dag står inför som professionell idrottare och gör en mer förberedd för de moment som en viss sport kan ha. En del ser det som en nackdel att funktionell träning ger resultat som inte är lika lätta att mäta eftersom detta inte innebär samma morot som träning av en viss muskel kan ha. Om man lyfter hantlar eller håller på med bänkpress kan man enkelt se vilka framsteg man gjort och sedan helt enkelt öka vikten när man blivit starkare. Träning som är funktionell ger inte lika mätbara resultat även om det ofta fungerar mer effektivt för ett givet ändamål.

Inte bara för proffsen
Den funktionella träningen är dock inte bara till för proffsen utan vanliga människor har också mycket att tjäna på denna träningsform. Man känner sig ofta starkare och lättare i stegen efter några veckor av hård träning vilket kan vara ett resultat så gott som något, hitta produkter för funktionell träning här.

Upptäck det geniala med hantlar
För den som vill öka sin muskelstyrka finns det antagligen inget bättre verktyg att använda sig av än hantlar. Med dessa kan du öva olika muskler, men de muskler som de flesta kanske associerar hantlar med är förmodligen armmusklerna. Anledningen till att det blivit ett så populärt redskap har kanske att göra dels med att de knappt upptar någon plats alls, och man kan enkelt förvara hantlarna i en låda eller under sängen för att ta fram när andan faller på. Eftersom det dessutom är ett så pass effektivt redskap ser man också relativt snabba resultat. Styrketräning är något som alla borde syssla med eftersom det får en att känna sig mer energisk och uthållig och i det långa loppet kan bidra till en generellt bättre hälsa.

Med hantlar kan du träna nästan hela kroppen
Även om vi som sagt kanske förknippar hantlarna med armar så finns det nästan ingen muskel som du inte kan träna med detta geniala redskap. Beroende på ställning kan du träna upp både bröst, axlar, rygg och ben, vilket gör hantlarna till ett av de bästa träningsredskapen som finns och de kan ersätta många mycket dyrare alternativ. Det finns många guider att hitta på internet när det gäller olika träningsformer och ställningar.

Var köper man hantlar?
Det finns många olika ställen för den som är intresserad av att köpa hem detta praktiska redskap. De flesta sportbutiker säljer flera olika sorters hantlar och det finns så klart en uppsjö av alternativ på internet. Du kan också köpa till extra skivor till hantlarna så att du hela tiden kan öka vikten du lyfter vilket inte bara får dig att öka din muskelmängd och muskelstyrka utan också innebär en morot för att hela tiden överträffa sig själv. I och med att priserna är så pass låga är det dessutom ett redskap alla har råd med.