Det byggs nya lokaler i Stockholmsområdet som aldrig förr och för den som behöver hyra lokal i Stockholm finns det fler alternativ än någonsin tidigare. Stockholm är en stad i ständig expansion och eftersom staden ständigt förtätas finns det idag billiga lokaler som ligger nära stadens kärna, samtidigt som de innebär lägre hyra än de på de absolut mest centrala adresserna. Innan man beslutar sig för att hyra lokal i Stockholm måste man skaffa sig en bild av hur stadens områden ser ut.

Beroende på vilken verksamhet man ska bedriva i de nya lokalerna kan olika adresser fungera olika bra, och för en del företag kan det faktiskt löna sig att hitta en ny lokal på en exklusiv eller dyr adress eftersom detta fungerar som upptagningsområde för en viss sorts klientel. Andra företag kan dock tjäna på att förlägga sin verksamhet till stadens utkanter eftersom detta kan innebära en minskning av hyran på kanske 50 %, vilket gör att man får chansen att växa.

Var bör man hyra lokal i Stockholm?
Den som vill att företagets nya lokaler ska ligga centralt i staden utan att för den sakens skull betala alltför höga priser bör antagligen ta en titt på någon av Stockholms alla närförorter. Platser som Årsta, Midsommarkransen och Solna är exempel på bra lägen samtidigt som de inte ligger i innerstan. I takt med att staden expanderar kommer dessa områden snart att vara den del av stadens centrala delar, och då har man redan skaffat sig viktiga fördelar i kampen om kunderna.

Hur hittar man lokaler till företaget?
Vill man hyra lokal i Stockholm bör man i första hand söka på nätet efter lediga utrymmen. På internet finns en uppsjö av billiga alternativ och det är här man hittar de riktiga kapen som konkurrenterna kanske missat.

Vilken fastighetsförmedling ska jag välja?
Om det börjar bli dags att sälja din bostad till förmån för något större, mindre, eller något med ett bättre läge så är det alltid en bra början att vända sig till en fastighetsförmedling för att få en värdering av din lägenhet eller ditt hus. Detta är ofta en tjänst som de stora fastighetsförmedlarna erbjuder helt gratis, och vem som helst kan få en värdering för att veta hur mycket kapital man sitter på genom sin bostad. Som de flesta vet kan en bostad idag vara värd väldigt mycket pengar och med tanke på hur mycket bostäderna ökat i värde under de senaste åren framförallt i Stockholm så kan din bostad gå att sälja för mer pengar än när du kollade senast.

Välj en seriös fastighetsförmedling
Det finns ett stort utbud av fastighetsförmedlare idag, både lokala alternativ och de stora, välkända företagen. Colliers International är ett väldigt bra exempel på en större förmedlare av bostäder som kan hjälpa dig eller företag med både försäljning och köp var i Sverige än ni befinner er. Man bör tänka på att alltid välja en fastighetsförmedling med gott rykte och med brett kontaktnät så att man får så många valmöjligheter som möjligt samt för att säkerställa att försäljningen och köpet går till på rätt sätt.

Fördelar med stora fastighetsförmedlingar
Stora förmedlingar har så klart fördelen att de redan har ett stort kundunderlag och därför snabbt kan hitta både köpare och säljare. Dessa kan också få ut en lägenhet eller villa på marknaden fort och anordna visningar så snart som möjligt. Mindre förmedlingar har inte samma resurser men kan också erbjuda bra villkor med kompetenta mäklare. Hör av dig till vänner och bekanta för att se vilka fastighetsförmedlingar de valde och om de har några tips på mäklare man kan vända sig till.

Klicka här för att direkt se vilka lediga lägenheter som finns tillgängliga just nu.