Det finns många anledningar till varför online traders använder Valuta binära optioner för deras trading på den utländska valutamarkanden. Den yppersta anleningen är givetvis enkelheten i binära optioner i kombination med den möjlighet du kan få för att göra en ordentlig vinst på dina optioner och optionshandel.

Att handla med direkt spot trading på valuta marknader har fått en stor potential inom dagens finansmarknader med stora avkast som en fin intäktskälla. Men möjligheten och tillgången till valutamarkanden har ändrats kraftigt på sistone – nu kan sätta upp ett trading konto på binära optioner inom ett par minuter, hos flera olika mäklare och så starta för så lite som cirka 1.000 kr som första insättningsbelopp. Det är ett lågt belopp för att testa dina kunskaper och om valuta handel är något för dig.

Varför valuta handlare börjat köra trades på binära optioner

Det finns många fördelar att handla binära optioner och valuta. Men det är vikitgt att förstå och lära sig hur valuta marknaden också hänger ihop. Den globala valutamarknaden är utan tvivl den största av alla finans investeringar marknader, det kan ses på både antalet handlar varje dag och hur stora belopp det handlar om varje eviga dag.

När det rör sig så mycket pengar och det föregår så många handlar dagligen, skapar det alltid en rörelse i valutorna inbördes och det är något som sällan ses på andra finansmarknader (utom när det kommer större nyheter inom aktier eller råvaror). Det skapar en volalitet i valuta marknaden som skapar möjligheter till uanande mycket intäkter och inkomstmöjligheter, men det kan också betyda förluster om det inte går din väg på marknaden.

Det farliga med Valuta handel

Direkt valuta handel och trading kräver att du håller en viss bankroll och likviditet på ditt konto för att kunna hålla en del längre positioner. Exempelvis behöver du likviditet på kontot för att kunna hålla dina långa positioner, om du förlorat ett par kortare investeringar inom kort tid. Har du inte likviditet på ditt konto, kan du inte behålla dina långa positioner. Det är för att säkerhetsställa din likviditet till din valuta handlare, så att du kan stå för eventuell förluster, annars riskerar du att förlora alla dina långa positioner, också dem som det ligger en god potentiell vinst i!. Valuta handlarna kan så kräva att du sätter flere penge in på ditt konto för att du behåller dina positioner.

Det är en position som du inte hamnar inom binära optioner, du kan inte förlora mer än det du satsat på dina investeringar, det gäller också de längre positioner du kan ha öppnat på binära optioner i upp till 90 dagar. Men de pengarna är så låsta för andra investeringar, därför är binära optioner inte en gearat produkt, som kan leda til större förluster, än det du har satt in som start på ditt konto. Hos direkta valuta handlare kan du istället jobba med stop loss effekt och orders – det hjälper dig i vissa situationer med inte i alla.

Att styra Volaliteten

Här kommer vi igen tillbaka till att det inte berörs så mycket inom binära optioner, därför är det blivet populärt hos Valuta handlare som vill göra snabbare vinster. Du kan givetvis åka på ett par smällar, när dina investeringar går fel, då förlorar du fortfarande hela det investerade belopp, men inte mer än det. Det vill säga att med valuta handel på binära optioner, behöver du har mer fokus på att ditt valutapar slutar i det som du köpt i ditt options kontrakt, inom den riktiga tiden. Det interna volalitet för valutan, behöver du inte kunna – så här kan du starta som nybörjare inom valuta handel.

Du bestämmer med andra ord mer själv över dina vinster eller förluster – eller iallafall känner du till dem på förhand också med valuta handel inom binära optioner. Det gör du inte med annan direkt valuta handel. Det har givetvis sina fördelar och ändå har du stora vinst chanser på upp till 80% inom ett par timmar.

Du känner till vinsten

Det är med andra ord orelevant om valutan går upp 0,0001 eller bara ett PIP som det kallas, eller om valutan stiger med 100 % när vi talar om valuta handel inom binära optioner. Du känner till vinst möjligheten på förhand och hur mycket eller för den delen hur lite den går ned, spelar ingen roll. JO – du läste riktigt att också i en nedåtgående marknad kan du tjäna pengar om du förutser att ditt valuta par kommer ner på dina options kontrakt inom binära optioner – ytterligare en anledning och fördel att handla med binära optioner. Det är rörelsen som du vinner eller förlorar på.

Som du har läst ovan så förstår du nu att det är flera fördelar att du som vill pröva valuta handel startar med det inom valuta optioner på binära optioner. Det ligger så låga investeringar som 70 kr på hela världs markanden inom valuta handel – det får du inte på någon direkt valuta handels sida. Du behöver inte säkra din likviditet på samma sätt med binära optioner – då du vet hur mycket du kan vinna/förlora på förhand. Det är en utmärkt start som valuta handlare om det har fått ditt interesse.