Kanske har du lyckats med konststycket att gå ner i vikt och sedan hålla den. I så fall kan du faktiskt använda dina erfarenheter till att starta en verksamhet som kan ge dig rejält med klirr i kassan.

Viktminskningsprodukter är nämligen oerhört populära och därmed lätta att sälja. Om du använder dig av dina personliga erfarenheter kan du urskilja dig bland konkurrenterna och erbjuda en extraordinär upplevelse i form av viktminskningspaket och personlig peppning.

Om du är intresserad av att tjäna pengar på din viktminskning ska du läsa vidare. Då får du nämligen flera bra tips om hur du bäst kommer igång och vad du kan tänkas erbjuda dina kunder.

Din kunskap är attraktiv

För överviktiga personer kan det vara svårt att veta hur kalorier, motion och näring går hand i hand och hur man både blir av med övervikten och håller den borta. Som före detta överviktig har du alla svaren och människor villiga att betala för din kunskap.

Om du är förhållandevis bra på att skriva kan du exempelvis skapa en egen viktminskningsguide. Den behöver inte alls vara lång utan 7-10 sidor kan vara fullt tillräckligt för att täcka det viktigaste. Denna viktminskningsguide kan du sedan sälja som e-bok eller pdf-fil relativt billigt – eftersom du inte säljer tryckta exemplar behöver du varken bekosta tryckeri eller lagerutrymme och går därför snabbt plus.

I det fall du har ett egentillverkat motionsprogram kan du sälja det som en separat fil eller skicka med det gratis om dina kunder beställer produkter för ett visst antal kronor. Genom att erbjuda en gratis bonusbok kan du locka även svårflörtade kunder till att beställa dina produkter.

Många viktminskningsprodukter att sälja

Marknaden för viktnedgång och motion är så pass stor att du har tusentals produkter att välja mellan. Du kan därför skaffa dig ett lager av just de produkter som passar din kunskap och erfarenhet bäst och som du vet kommer sälja som smör.

Ett exempel på en populär produkt är en magtränare som formar midjan. Dessa träningsredskap är numera billiga att köpa in och har fått bra recensioner av sina användare.

En magtränare består av ett gördelliknande bälte som håller in midjan samtidigt som elektriska impulser utsöndras. De elektriska impulserna får magmusklerna att dra ihop sig precis som vid exempelvis sit-ups men utan att användaren behöver anstränga sig. Resultatet blir lika effektivt som vid traditionell magträning – synliga och fasta muskler som hjälper till att bränna bort oönskat fett – men utan svett och tårar.

Du kan också satsa på diverse kosttillskott för viktminskning. Även här finns det oerhört många produkter att välja mellan. Till exempel finns det kosttillskott som ökar fettförbränningen och energin eller som rensar kroppen på slaggprodukter och därmed ger ämnesomsättningen en skjuts.

Kom snabbt igång med e-handel

Det har blivit allt vanligare att handla via internet och därför kan det vara en smart idé att satsa på en e-butik.

Fördelen med att starta en e-butik snarare än en vanlig fysisk butik är att du slipper betala hyra för lokaler. Det finns därmed heller inget behov för att vårda lokalen eller betala städerskor som gör det åt dig.

Du kan också göra så att du köper in produkter allt eftersom du får in beställningar. På så vis behöver du heller inte bekosta något lagerutrymme eftersom du inte beställer hem någonting förrän du faktiskt behöver produkten. Du slipper därmed också risken med osålda varor, vilket spar in enormt med pengar i längden.

Att komma igång med en e-butik är enkelt och behöver inte kosta många kronor. Det enda du behöver är en domän och webbutrymme, vilket sällan kostar mer än några tior i månaden.

Själva e-butiken kan du skapa med hjälp av färdiga mallar som du helt enkelt laddar upp till ditt hostingbolag. Flera av dessa är helt gratis men om du är villig att spendera någon hundralapp kan du belönas med riktigt professionella och lätthanterliga webbsidor och e-butiker som särskiljer dig ur mängden.