Canon är ett välkänt märke som har ett stort utbud av skrivare för alla behov och plånböcker. Det finns garanterat en modell som passar perfekt, vare sig du behöver en mindre skrivare för hemmabruk eller en mer avancerad variant som ska användas av flera hundra medarbetare på ett kontor. Vilken variant man än väljer kommer dock din toner till Canon ta slut förr eller senare. Då är det särskilt tryggt att ha en välrenommerad leverantör som kan leverera ett brett utbud av toner till Canon, snabbt. Om du beställer toner under kontorstid en dag så har du leveransen nästa dag. 

Ta hand om tomma kassetter på ett miljövänligt sätt
Som med så mycket annat, är det viktigt att ta hand om de tomma tonerkassetterna på ett korrekt sätt. Allt du behöver göra är att, när du beställt ny toner till Canon, lägga ned de tomma kassetterna i den medföljande kartongen. Canon återvinner sedan det som kan återvinnas eller återanvändas. 

Välj toner efter behov
Toner till Canon finns i alla prisklasser och självklart har de både färgkassetter och toner för svart/vita utskrifter. Om du använder din skrivare främst till att skriva ut PM, rapporter eller andra vanliga dokument, är det både billigast och passar bäst med en skrivare som bara skriver svart. Om du, eller ditt företag, skriver ut mer avancerade saker till exempel bilder och flygblad etc. behöver du i regel investera i en riktig färgtoner av högst möjliga kvalitet.

Kopior kan vara ett billigare alternativ
Det är också möjligt att köpa kopior från någon annan tillverkare. På så vis kan du spara mycket pengar och det finns en uppsjö av webbutiker som saluför färgpatroner och toners till i princip alla kända märken. De är dock sällan lika bra som originalprodukterna och du har heller inte möjlighet att vända dig till Canons support ifall något skulle gå fel. Har du otur får du tag i en riktigt usel produkt som förstör din skrivare och då får du också svårt att få ut några pengar på garantin. Undvik därför de allra billigaste alternativen.

Skrivare från Samsung är i allmänhet ett mycket tryggt och prisvärt val både för kontoret och för hemmet. Deras skrivare håller generellt en mycket hög kvalité och har fått många utmärkelser för dels miljövänlighet, och inte minst för mycket bra utskrifter. Vidare är det i regel lätt att hitta bra och patroner till Samsung. Visst är det möjligt att köpa en skrivare av mindre känt märke, men då får man inte tillgång till ett lika bra utbud av prisvärda patroner, och annat förbrukningsmaterial, som trots allt utgör den allra största kostnaden på lite längre sikt. Många blir entusiastiska över en billig skrivare av annat märke, och glömmer helt bort den biten.

Fler skäl att välja en skrivare från Samsung, förutom att det finns billigt bläck till Samsung:

  1. Hög kvalitet. Samsung har funnit länge på marknaden och har inte bara hunnit klura ut en mängd innovativa lösningar, deras skrivare håller också föredömligt god kvalitet. De flesta Samsungmodeller är även höggradigt kompatibla och går att integrera med i princip alla tänkbara tekniska lösningar man kan tänka sig.
  2. Prisvärda. En Samsungskrivare är inte bara ett billigt inköp. Tillbehör och förbrukningsvaror är också mycket prisvärda och miljövänliga. Bland annat hittar du, som vi redan nämnt, snabbt och enkelt mycket bra bläckpatroner till Samsung. Samsung kan också hjälpa ditt företag att utveckla en smart och effektiv lösning som tjänar verksamheten väl under många, många år.
  3. Utmärkt support. Samsung är välkända för att erbjuda mycket bra, lättillgänglig och kunnig teknisk support. Något du går miste om genom att välja ett mindre känt märke som har bristande representation i Sverige.
  4. Flexibilitet och anpassning. Samsung kan i samarbete med ditt företag hitta de bästa lösningarna för alla eventuella problem och behov.
  5. Användarvänlighet. Samsungskrivare är i regel mycket lätta både att använda och hantera.

Skrivarfärg hittar du här för Canon och här för Samsung.