Du har säkert hört talas om den långvariga hälsodebatten med att dricka kaffe. Forskare har gått fram och tillbaka på huruvida denna populära dryck är bra för dig eller inte. Det finns också kontroverser i forskarvärlden om användningen av gröna kaffebönor. Grönt kaffe blev känd som ett kraftfullt viktminskningstillägg efter att ha presenterat på Dr Oz Show och hyllats för sina egenskaper att få igång viktminskningen och fettförbränningen.

 

Gröna kaffebönor kommer från kaffebönor innan de har rostat. Kaffebönor innehåller antioxidanter som kallas klorogensyra och detta tros kunna hjälpa kroppen med att sänka blodtrycket och har många fördelar för viktminskningen. När kaffe rostas så minskas innehållet av klorogensyra kraftigt, så dricker du kaffe har det inte samma kraftfulla effekt som intag av gröna kaffebönor.

 

Vad kan grönt kaffe göra för mig?

Klorogensyra är ett populärt ämne som är känt för att öka förbränningen naturligt hos människor. En genomgång av studier visade att grönt kaffeextrakt kan ha potential att hjälpa till med viktminskning då det ökar fettförbränningen och energinivåerna och hjälper dig att orka mer, träna mer effektivt och därmed öka din viktminskning.

 

Extraktet säljs i kapselform och kan hittas på nätet eller i hälsokostbutiker. En typisk dos kan vara mellan 60 till 7000 mg per dag och den produkt som har högst näringsvärde just nu är Green Coffee Pure 7000 mg. Välj en produkt med ett högt näringsvärde för att få ut så mycket som möjligt av ditt kosttillskott.

 

Några negativa biverkningar för grönt kaffeextrakt har ännu inte rapporterats och det är en helt naturlig produkt.

 

Vad ska jag tänka på?

Om du funderar på att prova gröna kaffebönor som en del av din viktminskning plan, kontrollera företagets du köper från för att se till att de inte anklagas för bedrägeri eller dolda ingredienser. Det är också viktigt att diskutera eventuella tillägg med din läkare, särskilt om du har andra problem (såsom högt blodtryck eller diabetes) eller tar några typer av mediciner. Även om du är gravid eller ammar så bör du inte ta ett tillskott för fettförbränning eller viktminskning.

 

Grönt kaffe är ett tillskott som ger mest effekt om det kombineras med regelbunden träning och en hälsosam kost. Tag tillskottet innan måltid och inte för sent på kvällen då det verkar energigivande och prestationsökande och det kan leda till sömnsvårigheter om det tas just innan du ska sova. Tänk även på att försöka leva så hälsosamt som möjligt för att maximera dina resultat. I snitt tas tillskottet mellan 2-3 månader för att uppleva stört möjliga resultat. Studier har visat att vid ett regelbundet intag så kan viktnedgången ökas med upp till 50 % för de personer som tar ett naturligt tillskott med grönt kaffe jämfört med de som inte gör detta.

 

Både FTC och Food and Drug Administration (FDA) rekommenderar att du gör din egen efterforskning och använder försiktighet när det gäller val av kosttillskott. Köp därför ditt grönt kaffe kosttillskott från en pålitlig och välkänd återförsäljare och var säker på att den produkten du köper är 100 % naturlig.

 

Vad kan jag göra för att gå ner i vikt?

Långsiktig viktminskning handlar om att leva en hälsosam livsstil och hålla sig till det. Gröna kaffebönor kan ha viss potential att hjälpa, men många experter är överens om att det finns inget ensamt substitut för en hälsosam kost och motion. Det är rekommenderat att du minskar din dagliga kaloriintag med mellan 500 till 1000 mindre kalorier per dag och utför mellan 60 till 90 minuters måttlig fysisk aktivitet de flesta dagar i veckan för att uppnå en kraftig och hållbar viktminskning. Vill du öka dina resultat och viktminskning kan du även kombinera dessa aktiviteter med ett intag av Green coffee för att få ut det mesta av din viktminskning och uppnå en maximal effekt.