Jag vet själv hur svårt det kan vara när man har bestämt sig för att komma igång och tjäna lite pengar via internet. Många ”förstå-sig-påare” får det att låta hur enkelt som helst och efter några månader ska man kunna tjäna så pass bra så man kan sluta på sitt vanliga 7 till 4 jobb… De flesta som påstår detta brukar vanligtvis använda det som säljargument då dem allt som oftast marknadsför sina egna produkter och vill sälja till just dig.

Frågan är ju: Fungerar det ? Om du köper deras produkt, kommer du då att tjäna storkovan efter några månader ?

Det kan säkert hjälpa dig på traven, men sanningen är den att för att tjäna bra med pengar på nätet då krävs hårt arbete. Är man redo att lägga ner tid så kommer man garanterat att få betalt för detta. Inte direkt, men i framtiden.

Jag började intressera mig för Google Adsense när jag var 18 år. Jag hade då läst fantastiska solskenshistorier om människor som levde på sina inkomster från adsense. Vissa tjänade 5000-10.000 kr i månaden medan andra kund dra in 100.000 kr varje månad! Som så mycket annat så lät det lite för bra för att vara sant men jag bestämde mig för att registrera ett konto och köra igång.

Innan dess hade jag samlat ihop information om vad som behövdes för att lyckas och det var inte särskilt mycket egentligen. Jag behövde:

  • En webbplats som jag skulle fylla med informationsrik text som folk verkligen ville läsa.
  • Utföra sökmotoroptimering så att min färdiga webbplats kunde placera sig högt upp på Google för mina valda nyckelord.

Innan jag ens registrerade ett domännamn och valde webbhotell så behövde jag komma på ett ämne som min webbplats skulle handla om. Jag är väldigt intresserad av ekonomi så efter att ha bollat runt några ideèr så föll valet på ämnet ”Lån”. Jag hade läst om att där fanns stora pengar att hämta inom lånenischen och företag kunde betala uppemot 20 kr per klick för adsense annonser!

Jag började därefter att fylla på min webbplats med text och bilder som handlade om olika sorters lån och hur man kunde låna pengar via internet eller en vanlig bank. Motivationen var på topp och min webbsida var 100% klar inom en 2-veckors period.

Jag ”bakade” därefter in adsense annonser i texterna och på andra platser där de syntes väldigt bra och sen började det riktigt tuffa och tråkiga arbetet. Att bygga länkar till sajten.

För att skaffa inlänkar så använde jag alla tänkbara metoder. Artikelkataloger, länkkataloger, gästinlägg, satellit sajter, kommenterade på andras bloggar, forum, länkbyten, köpte inlägg osv…

Det var ett arbete som tog enorm tid och de första veckorna hände ingenting. Jag hade inte ens tjänat min första krona från adsense vid den tiden! Men efter ungefär 2,5 månad så började det hända grejer och det snabbt. Min sajt hade börjat att placera sig riktigt bra på de nyckelorden som jag hade valt och trafiken började strömma in. Till en början hade jag inte så värst många besökare, kanske 50-60 stycken men jag fick ändå 7-8 klick om dagen och tjänade i genomsnitt 50-60 kr/dag.

Jag fortsatte mitt länkbyggande och efter 5 månader hade några av mina nyckelord tagit över förstaplatserna på Google och detta var mitt stora mål när jag startade! Trafikvolymen var hög. Jag snittade 350 unika besökare om dagen och det gav mig en ganska saftig summan pengar när det gällde adsense kan jag intyga…

Detta utspelade sig för ungefär 6 år sedan. Jag är 24 år när detta skrivs och idag är fortfarande den sajten den som jag tjänar mest ifrån varje månad. Med detta vill jag säga en sak. Är du nybörjare och vill bygga upp en internetinkomst så ska du skapa en webbplats som du sedan placerar google adsense annonser på. Det är ett av de bästa (om inte det allra bästa!) sätten att tjäna pengar på idag.

Där kommer att krävas jobb och mycket tid. Men det borde vara värt mödan när man sedan kan tjäna passiva pengar för resten av livet !