Ditt badrum är förmodligen ett av de rum i ditt hem där du spenderar en stor del av din tid hemma. Badrummet används flera gånger om dagen, för snabbvisiter på ett par minuter eller för ett långt och avslappnande bad som kan vara upp emot en timme. Eftersom badrummet är en av de platser där du kopplar av och återhämtar dig efter en lång arbetsdag är det förstås viktigt att hålla badrummet rent och fräscht, men också att skapa en skön känsla som får dig, familjen och dina gäster att trivas.

Det är många som drömmer om vackra nyrenoverade eller nybyggda badrum med snyggt kakel, stora speglar och annan lyxig badrumsinredning – men få är förunnade ett sådant badrum. Att bygga om ett badrum, att bo i ett vackert hus eller en nybyggd lägenhet kostar ganska mycket och även många som skulle ha råd väljer naturligtvis att prioritera andra saker i livet. Man måste inte ha ett sprillans nytt badrum för att skapa trivsel, i de flesta fall kan även ett standardbadrum bli trivsamt med hjälp av en rejäl badrumsstädning, lite nya badrumstextilier och andra badrumstillbehör.

När du väl sett till att badrummet är renstädat och alla onödiga prylar undanplockade är ditt badrum förmodligen ganska tomt – och det ska det vara. Ju färre prylar som ligger framme, desto enklare att hålla rent och fräscht. Investera i några väl valda badrumstillbehör som har en tydlig funktion, men också en snygg design som tilltalar ditt estetiska sinne. Har du ett väldigt vitt, grått eller på andra sätt färglöst badrum så välj gärna tillbehör och textilier i starka färger. Har du ett färgglatt kakel, golv eller badrumsinredning så är det kanske bättre att välja badrumsinredning, tillbehör och textil i vitt, svart, grått eller metallic för att få rätt balans mellan färger och färglöst.

Badrumstextilens vara eller icke vara är ganska omdebatterad. En del hävdar att det är ohygieniskt att ha textil framme i badrummet och extra omdebatterad är naturligtvis badrumsmattan. Bakteriehärd enligt vissa, en viktig säkerhetsdetalj enligt andra, komfortsak tycker någon och ett måste för en snygg inredning enligt en åter andra. Jag vill inte argumentera för badrumsmattans vara eller icke vara, men så länge den hålls ren och fräsch och tvättas regelbundet så tycker jag gott man kan unna sig en snygg och skön badrumsmatta att kliva på när man stiger ur duschen eller badkaret. Minskad halkrisk och mindre blöta fotspår är två fördelar, utöver det rent estetiska. Andra textilier som till exempel handdukar (som regelbundet byts ut) och duschdraperi för den som saknar duschkabin eller duschvägg är ju absolut nödvändiga för de ändamål som badrum ska användas till.

När det gäller andra badrumstillbehör än textilier så finns det en hel del badrumsdetaljer som man har nytta av till vardags. En snygg pedalhink för avfall, toaborste för att hålla fräscht i toaletten, toapappershållare och andra saker som håller ordning i badrummet är ett måste och ska man ändå ha dem så varför inte välja riktigt snygga grejer till badrummet? Tvålpump, tandborstmuggar, hållare och badrumsskåp för allt småplock tillhör de mest självklara och viktigaste av alla tillbehör till ett badrum.

Sen har vi sådana där små detaljer som absolut inte är nödvändiga att ha i ett badrum, men som ger den där lyxiga känslan vi ibland vill unna oss när vi har gäster hemma på middag eller ska njuta av ett långt och avslappnande bad i vår ensamhet. Några ljushållare med väldoftande ljus, lite rökelse, finare tvålar och en vacker snittblomma i en liten vas på handfatet är exempel på badrumstillbehör och detaljer som kanske inte behöver stå framme till vardags men gott förtjänar att användas som lyxiga detaljer till fest, finmiddag eller en kväll med kompisgänget.

Snygga detaljer för ditt badrum köper du här.
Fler inredningstips – besök Inredninghemma!