Det händer att man måste få fatt i blommor snabbt. Tanken om att irra mellan olika blomsterbutiker för att sedan vänta på att buketten blir färdig kan vara frustrerande. Du har ju egentligen inte tid med detta men det går inte att ignorera Mormor som ligger på akuten och som kan behöva ordentligt med uppmuntran. Har man lyckats glömma bort en födelsedag så är blommorna också en fin lösning. När man kan skicka blommor snabbt så behöver glömskheten inte märkas. Den som får arrangemanget kan ju inte veta precis när man beställde det.

När det ska gå snabbt

Om det ska gå snabbt så ska du inte ge dig ut för att besöka vanliga blomsterbutiker. Detta är verkligen slöseri med tid! För det första så ska du se till att ha din dator igång och ge dig ut på nätet. Finn en blomsterbutik som kan skicka blommor snabbt och undersök vilka buketter och arrangemang som finns tillgängliga för expressbud. När man vill skicka inom samma dag så kan man inte räkna med att varje bukett är tillgänglig. Det här beror på att butiker kan behöva längre tid på sig för vissa typer av arrangemang. Du kan dock räkna med att finna mycket vackert online så bara för att det ska gå snabbt så behöver man inte tumma på kvalitet.

Välj med hjärta och känsla

Om du nu ändå sparar tid på att beställa din blomsterförsändelse online så ska du se till att välja med hjärtat. Ta en titt på de buketter som erbjuds och känn efter. Trots att du först nu kom ihåg Mors Dag så kan de blommor du skickar uttrycka precis hur mycket du bryr dig. Lägg en personlig hälsning till detta för att skapa ett personligt intryck. Kanske finns det ett syskon som också vill vara med på ett hörn. Ring och kolla för att sedan samordna blomsterleveransen om så är fallet.

Skicka ballonger istället

Man måste inte skicka blommor. Det finns ju folk som tycker att det känns sorgligt med blommor som sakta dör. Om man istället skickar choklad och ballonger så kan det bli till en fantastisk överraskning. Dagens blomsterhandlare har förmågan att skapa de mest kreativa presenter där blommor, ballonger, godis och presenter blandas på ett inspirerande sätt. Det här är sådant som du ser direkt online och som kan passa vid många olika tillfällen. Chokladrosor kan också vara ett bra alternativ till äkta rosor. Det enda kruxet med dessa är att de ofta är så vackra att man inte gärna vill öppna och äta upp…

Välj en säker tjänst

För att handla säkert online så ska du välja en butik som är svensk och som ger dig den säkerhet som krävs för onlinebetalningar. Ta en titt på regler för leveranser och hur man säkerställer att det som du beställer kommer fram i tid. Det är mycket enkelt att skicka blommor online men man ska inte ta onödiga risker med butiker som inte är seriösa. Det man ser på hemsidan ska vara det som skickas och dessutom så måste man alltid kunna ringa och komma i kontakt med kundtjänsten för att få svar på de frågor som man eventuellt har omkring blombudtjänsten.

Tider för leverans

Det positiva när man beställer blommor är att man kan få dem levererade samma dag. Beställer du före 13:00 på vardagar och 11:00 på Lördagar kan man få leverans samma dag över hela Sverige.  Oftast går det till och med att få ut blommorna före 16:00 när det är företag med en beställning som kommer in före 13:00 samma dag.

Det som kan skilja sig är när det är högtider så som Jul och Alla Hjärtans Dag. Då är det bäst att vara ute i så god tid som möjligt för att säkerställa leverans på rätt dag.