Förhoppningar

Alla kärlekspar som går i bröllopstankar har troligen många önskemål om hur den stora dagen bäst ska firas och har säkerligen också ganska höga förväntningar både på själva bröllopsdagen och på alla arrangemangen runt omkring. Det ska ju bli så fint och romantiskt som möjligt, ceremonin ska bli väldigt speciell och minnesvärd, framför allt för självaste brudparet men förhoppningsvis också för alla gäster och övriga bröllopsdeltagare.  Men utöver alla härliga drömmar och lyriska förväntningar måste man också ta itu med verkligheten, fundera på all planering och allt arbete som krävs. Det är så mycket att tänka på. Bakom det ljuvliga rosa skimret döljer sig mycket jobb och slit och kanske också väldigt stora utgifter.

Traditioner

Ett traditionellt bröllop bör bjuda på lyxig mat och passande drycker därtill, en bröllopstårta är ett måste, levande musik och underhållning vill man också gärna ha på kvällens fest. För efter vigselceremonin bjuder ju traditionerna att bröllopsföljet ska trakteras, förplägas och förlustas, en storslagen fest måste man ha. Och det ska få kosta, vi traditionalister lägger gärna lite extra krut på att fira högtiden, både när det gäller utgifterna och nivån på festhumöret. Om man nu har något krut eller humör kvar efter att ha överlevt möhippan och svensexan vill säga.

Bestyr

Brudens klänning är oftast den första och viktigaste detaljen att införskaffa, men även brudgummens klädsel är viktig och kan ta sin tid att hitta. På internet finns det numera otaliga sajter med inspiration och information. Efter att ha surfat runt lite inser man snart att man egentligen inte vet någonting! Det finns hur mycket som helst att ordna och fixa. Här löper sysslorna lätt amok, lokal ska ordnas, inbjudningskort ska skickas, menyn ska planeras, lysning tas ut, vigselförrättare, fotografering, bröllopsprogram, ringar, brudnäbbar, blommor, frisör, transporter, bakverk, drycker, danslektioner, fyrverkerier, hotell, och så vidare, och så vidare.

Sedan kommer bröllopsresan med all sin planering, tackkort ska skickas när man kommit hem igen och sedan återstår även en del andra bestyr även efteråt. Dessutom kanske långväga bröllopsgäster ska inkvarteras några dagar under festlighetrna och tas om hand på bästa sätt. Kanske vill man också ha en repetitionsdag med middag och samkväm för de inblandade och den närmaste familjen dagen innan. Ja, listan och utgifterna kan växa i all oändlighet om man inte sätter stopp.

Praktiskt och roligt även med budget

Men visst finns det också så kallade låg-budget-lösningar att ta till, om man vill ha så mycket av det stora paketet som möjligt utan att för den skull ha en budget i samma storlek. Man kan ta hjälp av familj och vänner för att ordna vigseln i hemmet eller på annan plats som inte kostar så mycket, man kan själv laga maten och blommor måste inte komma från drivhus eller importeras från tropiska länder. Det finns många sätt att hålla nere kostnaderna. En väldigt praktisk och rolig lösning är att själv, eller be någon bekant, ordna med fotograferingen. Det är ju väldigt roligt att ha löpande dokumentering av bröllopet, allt från planeringsstadiet, vidare till själva bröllopsdagen och sedan också från bröllopsresan. Men vem kan ha en professionell fotograf i släptåg under flera veckors tid? Och visst vore det  trevligt att skapa egna inbjudningskort, program och tackkort, mm. Med hjälp av Ifolor.se kan man framställa jättefina alster att använda till detta. Man kan ju välja ut ett par av de fotografier man knäppt under förberedelser till inbjudningskort och sedan härliga bilder från bröllopet och bröllopsgästerna till tackkorten. Sådana kort blir mer personliga än de förtrycka kort man köper i butik. Slutligen kan ett fotoalbum eller en fotobok från ifolor.se bli ett förträfflig minne och högst personlig tack-gåva till alla bröllopsgästerna.