Alla restaurangägare vill såklart att deras restaurang skall vara fullproppad med gäster. För att lyckas med detta så gäller det att erbjuda en tilltalande och prisvärd meny. Men det inte så många tänker på är att kunden får en helhetsupplevelse vid restaurangbesöket. Är personalen trevlig? Smakar maten bra? Kommer den i tid? Är restaurangmöblerna snygga? Svaren på bland annat dessa frågor vägs ihop till ett helhetsintryck som i sin tur bestämmer om kunden är nöjd när hen lämnar restaurangen.  Kokkonst och personalpolitik får vi redogöra för i en annan artikel men lite tips på vad man kan tänka på beträffade restaurangmöbler tänkte vi bjuda på i denna artikel.

Många aspekter att betänka vid val av restaurangmöbler

Restaurangmöbler

Rätt restaurangmöbler skapar ett bra helhetsintryck

Oavsett vad det gäller för typ av möbler så gäller det att betänka både möblernas stil (de skall ju naturligtvis vara snygga att titta på) och dess funktion (de skall ju hålla för vad de är avsedda för). Detta gäller i synnerhet restaurangmöbler eftersom slitaget blir betydligt mer omfattande på dessa jämfört med möbler för privat bruk. En restaurang kan ju ha hundratals och kanske tusentals kunder på en dag. Och kunderna kommer inte vara lika försiktiga med möblerna som privatpersonen med sina egna möbler, helt enkelt eftersom restaurangmöblerna inte ägs av kunderna. Tänk därför på att säkerställa en hög kvalitet beträffande både material och design så att du slipper beställa nya möbler redan efter ett par veckor på grund av slitage. Ett tips är att förklara din restaurangverksamhet i termer av antal kunder för möbelbutiken, så kan de hjälpa dig med vilka möbler som kommer hålla måttet.
En annan viktig aspekt att begrunda innan val av restaurangmöbler är försöka få till en helhet av de möbler man väljer. Restaurangen är ju så mycket mer än bara bord och stolar. Hur ser övrig inredning ut beträffande exempelvis färgskalor, textilier och tapeter? Hur ser porslinet ut och vilken klädsel har serveringspersonalen? Har restaurangen även uteservering? Helt enkelt: Tänk på att restaurangen skall ge ett bra helhetsintryck och välj möblerna utifrån det. Om det känns svårt så kan det vara värt att ta hjälp av en inredningskonsult – det brukar vara väl investerade pengar.

Spara pengar genom att köpa restaurangmöbler online

Internet har många fördelar både för näringsidkare och konsumenter. Eftersom driftskostnader går att hålla på en lägre nivå i en onlinebutik så går det även att pressa priset. Detta gagnar konsumenten som ges möjlighet att handla exempelvis högkvalitativa restaurangmöbler till lägre priser jämfört med i traditionell butikshandel. En aktör som specialiserat sig på onlinehandel av möbler både för privatperson och företag är AZ Design. I sortimentet som AZ Design bjuder ut så finns en stor sektion med just restaurangmöbler som är väl värd att kolla in. Klicka för att komma till restaurangmöbler från AZ Design.

Glöm ej belysningen

Vid val av inredning till restaurangen så är det många underskattar valet av belysning. Rätt belsyning kan förändra ett helt rum. Många använder idag så kallad punktbelysning vilket inbegriper mindre lampor i kombination med spotlight. Har man även möjlighet att installera dimmerfunktion så kan man själv ställa in ljusnivå som skapar rätt atmosfär i restaurangen. Vill man förstärka intrycket av vissa delar av lokalen så kan man göra detta med hjälp av golv- och bordslampor. Möjligheterna är oändliga när det kommer till belysning vilket kan göra det svårt att välja. Även här kan man ta hjälp av en konsult på området som kan vägleda dig till rätt val.

Sammanfattningsvis så är det mycket att betänka vid val av restaurangmöbler. Men misströsta inte, inhämta inspiration från andra restauranger och ta hjälp av experter på området så skall du se att möblerna i restaurangen kan hjälpa dig att få nöjda kunder!