Vem vill inte besöka London?! Det finns så mycket att titta på och med all dess historia gör London till en turistmagnet men inte bara på grund av de nämnda anledningarna ovan utan London har så mycket annat att ge också. Nedan följer en kort lista över vad som ska besökas och hur man kommer billigt undan som turist.

Resan till London

Man kan såklart resa när som helst till London då priserna är relativt billiga överlag men om man vill spara en extra peng så ska man besöka London under vinterhalvåret, då är både resor och boende som billigast.

Man kan antingen resa direkt till Heathrowflygplats eller ta en genväg. Genvägen brukar mestadels vara betydligt billigare, då går flyget till Stanstedflygplatsen och därifrån kan ni ta tåget till London. Kanske ni tycker det låter bökigt men det är väldigt enkelt bara man planerar rätt.

Hitta billiga flyg her.

Resa inom London

När ni kommer till London så se till och skaffa ett TravelCard, det gäller på bussar, pendeltåg samt tunnelbana inom en viss zon. Zonen täcker det mesta av sevärdigheterna som en vanlig turist skulle vilja titta på samt fotbollsarenor. Åker ni utanför zonen så måste man betala ett tillägg.

Vill ni spendera lite extra pengar på att se London så finns alltid sightseeingbussar men varför göra det när ni kan ta en valig buss och se samma sak? Dock har man ju ingen som står längst fram i bussen och berättar vad det är man ser och dess historia.

Bostad

Att bo lyxigt är det inga problem med i London. Massvis med hotell finns som har allt och lite till men smakar det så kostar det. Billigare är det att bo på Piccadilly Backpackers som ligger i centrum av staden, där ligger priset på ca 240kr/natt, inklusve frukost.

Mat

Pundet står relativt högt i kurs så ni får tänka på det när ni handlar (man glömmer lätt att räkna om det i Svenska kronor utan ser det som Svenska kronor). En vanlig måltid på en vanlig restaurang går på cirka 85kr och går ni till puben och köper mat med en öl till så hamnar ni på cirka 165kr.

Vill ni vara lite annorlunda och spara en slant så kan Hare Krishna-restaurangen Govindas vara något, där kostar en vegetarisk lunch ca 40kr, är det för dyrt så kan ni få gratis mat uppe i templet efter halv fem på eftermiddagen.

Annorlunda upplevelser

Som sagt innan så finns det massvis med sevärdigheter i London men om ni vill komma billigt undan men ändå få en bra smak av vad London har att erbjuda så kan ni t.ex gå till några kyrkor där det uppvisas konserter helt gratis, speciellt vid lunchtid men även på kvällarna.

Vill ni t.ex åka rullskridskor så kan ni åka till Friday Night Skate som är en tvåtimmarstur, men om ni inte åker mycket skridskor så stå över denna upplevelse då det är rätt så utmanande om man inte är van. Dock är det helt gratis.

Fotboll

Svenskarna känner väl till engelsk fotboll och då speciellt Premier League vilket är den högsta ligan i England. Problemet är att om ni håller på Arsenal, Tottenham eller Chelsea så är priserna för biljetterna väldigt höga, vanligtvis över 500kr/st. Billigare vore det om ni gick och tittade på de Londonklubbar som är lite mindre som West Ham och Crystal Palace, de har betydligt bättre priser.

 

Shoppa i London

Om ni vill komma billigast undan så är shopping på ställen som Scope, British Red Cross och Oxfam de bästa platserna, de säljer kläder som ni samtidigt stödjer deras organisation med. De har även märkeskläder till ett betydligt billigare pris än när de är nyköpta så ni kan fynda även på dessa typer av ställen.