Fordonsskatt, bränsle, försäkring, bilservice och billån. Ja listan på kostnader som vi bilägare dras med kan göras lång. En ytterligare kostnad att lägga till listan är kostnaden för nya bildäck. Om du inte fick med nya däck med bilköpet så är detta en kostnad som blir högst relevant när det blir dags att byta till nya sommar- eller vinterdäck. Goda råd är dyra brukar det heta, men i denna artikel skall vi bjuda ett tips som gör att du kan köpa bildäck på ett billigare och bättre sätt än vad du kanske gjort tidigare. Tipset är helt sonika att köpa bildäcken på nätet istället för hos den lokala däckbutiken. Läs vidare så skall vi motivera varför vi tycker detta sätt är det bästa.

10-20% lägre pris på nätet

Att internethandeln ökat så mycket som den faktiskt har de senaste 5 åren beror till stor del på att det är billigare att handla online. Även när man räknar med eventuell fraktkostnad. Bildäck är inget undantag. Du kan räkna med att bildäcken är mellan 10% och 20% billigare via nätshoppar i jämförelse med den lokala däckåterförsäljaren. Det är inte ovanligt att 4 st hjul kostar uppemot 10 000 kr och det innebär isåfall att man skulle spara mellan 1 000 kr och 2 000 kr på däckköpet online. Summor som inte är att förringa.

Varför är bildäcken billigare online?

Detta är en helt naturlig fråga eftersom vi påstår att bildäck är billigare på nätet. Svaret på denna fråga är att det är väldigt kostnadseffektivt att driva försäljning på internet jämfört med traditionell detaljhandel i fysisk butik. Detta beror på nätbutiker inte behöver betala hyreskostnader för butikslokaler på dyra adresser samt en massa butikspersonal. En nätbutik har ju dessutom öppet dygnet runt vilket både är kostnadseffektivt och kundvänligt. Eftersom det finns ett flera däckbutiker på nätet så har även konkurrens uppstått mellan dem vilket driver ned kundpriset.

Finns några nackdelar?

bildäck

Det finns klara fördelar med att köpa bildäck på på nätet

Den första invändningen man brukar höra från dem som är skeptiska mot bildäcksbutiker på nätet är att det inte är någon vits med att beställa eftersom de inte kan montera på bildäcken själva. Dessutom så är bildäck en skrymmande vara som tar mycket plats om man skall förvara dem hemma. Men nätbutikerna har en lösning på detta också. De har nämligen knutit till sig däckverkstäder över hela landet. Detta innebär att man kan välja att få däcken skickade till en däckverkstad i närheten. Sen är det bara att köra till däckverkstaden och så monterar de däcken. Genom denna modell så blir även däckförvaringen löst. Detta innebär även en fördel för däckverkstaden eftersom de då sliper ha ett stort lager med däck. Lagret står istället nätbutiken för.

En annan vanlig invändning kan vara att det är svårt att veta vilka däck som passar bilen. Detta har dock nätbutikerna löst genom en sökfunktion där man antingen väljer sin bilmodell i en rullista eller knappar in sitt registreringsnummer i ett sökfält och på så vis får förslag på bildäck som passar bilen.

För den som fortfarande är skeptisk mot att shoppa på nätet så är det inte en helt obefogad skepsis. Det finns bedragare på nätet precis som det tyvärr finns bedragare inom de flesta områden i vårt samhälle, tyvärr. Men det finns trots allt ett tiotal väletablerade nätbutiker inom däck i Sverige. Bland dessa återfinns exempelvis Dackonline, Tirendo, BytHjul, Svenska Gummihuset, Molway, Skruvat, Euromaster och Mekonomen. Om du kollar in dessa butiker på ratings-sidor såsom Trustpilot och Rejta så kommer du se att de har ”rent mjöl i påsen”. Så vi vågar påstå att det idag är tryggt att välja nätet istället för konventionell butik för däckköpet.

Mer om att köpa bildäck kan du läsa om på Alltomdack.com.