En av de bästa presenterna för den som har allt är ett par snygga manschettknappar. Under vinterhelgerna går man vanligtvis på många fester och det är riktigt roligt att klä upp sig och känna sig fin. Sedan har man kanske några  formella middagar under årets lopp, beroende på var man jobbar eller vilka organisationer man tillhör. Med flera knappar att välja mellan så kan man ta den som passar allra bäst till slipsen eller ens ledsagerskas klädsel.

Både män och kvinnor kan använda manschettknappar, även om det är mest vanligt för män. De är något mer än bara en knapp för att knäppa skjortan. Det är en dekoration som kan göra stor skillnad för vilket intryck man ger. En diskret liten knapp i guld kan skina mer än ett stort halsband, fast på rätt sätt. Folk lägger alltid märke till manschettknapparna, när man rör sig så glider alltid kostymens ärm upp lite. Men samtidigt är det ett så pass litet smycke att det hela inte blir överdrivet elegant- såvida man inte önskar detta och satsar på riktigt lyxiga knappar.

Manschettknappar kommer i flera olika modeller och material. Man kan med fördel matcha dem med slipsnålen eller skjortknapparna. När man använder frack eller smoking finns det flera mer eller mindre viktiga regler att följa när det kommer till klädseln. Men de flesta använder sina manschettknappar till en vanlig kostym, eller helt enkelt ett par byxor. Det är inte alla som vill ha kostym, även om man vill kunna ha på sig manschettknappar. Därför satsar man på skjorta och byxor, och kanske en ledigare form av jacka. Eftersom det idag finns så många roliga sorters knappar kan man lätt hitta ett par som passar till ens stil.

För den som vill vara riktigt utsmyckad finns det manschettknappar i guld och silver, med eller utan ädelstenar. Det kan vara en diskret diamant i ena hörnet, eller en stor turkos som täcker den största delen av knappen. Andra väljer knappar som är täckta med små brillianter eller glasbitar. Man kan lägga ner så mycket eller lite pengar man vill på manschettknappar, tack vare att utbudet är så stort. Genom att skaffa sig lite olika varianter kan man lättare matcha sin övriga klädsel, eller det tema som festen har.  För en riktigt elegant klädsel kan man ha samma stil på slipshållare och knappar. Oavsett anledningen till festligheterna kommer man att känna sig riktigt snygg och välklädd.

Det är en liten detalj, men en som märks. När man äter och dricker, eller skakar hand, så sträcker man fram handen och då syns automatiskt manschetten. Utsmyckningen är påtaglig, men inte påträngande- smakfull och diskret, precis som det ska vara. Man kan matcha sina manschettknappar med en slipsklämma eller slipsnål i samma stil eller material. När man har på sig frack eller smoking kan man också inkludera bröstknappar som är likadana. Det hela blir en mycket fin och elegant klädsel, och man kan känna sig riktigt välklädd. Oavsett vilken sorts manschettknappar man väljer, och om man vill vara elegant eller rolig, så är det något som visar att man ansträngt sig med sin klädsel. Det ger det där lilla extra som många tycker om, en attraktiv del av klädseln.

Manschettknappar är alltid rätt när man vill vara välklädd och här kan du se allt som finns att välja mellan. Vare sig du vill köpa ett par manschettknappar till dig själv, eller kanske ge bort i present till någon kär vän, så passa på och se vad som finns. Det är inte alls svårt att hitta något personligt som helt klart kommer att pryda sin plats i många år framöver.