Använd dina bilder på SlideShare

 

SlideShare, Instagram och YouTube som helt bygger på bilder, filmer och grafik växer med hög fart. Sökmotorerna älskar bilder så inlägg, artiklar och kommentarer som innehåller bilder hamnar i allmänhet högt på Google. Sökmotorerna läser t.o.m. text som finns inskrivet i bilder. Här finns en jättepotential. Om du lär dig att använda bilder på några av de smarta sätt som jag beskriver här så kommer du direkt se resultat. Jag har byggt mycket av min hemsida ”Tips om drömjobb” på bildpresentationer.

Om du har gjort en presentation med hjälp av bilder någonstans så har du kanske skapat denna i form av en PowerPoint-presentation. Genom SlideShare kan du lägga ut hela presentationen på nätet på ett enkelt sätt.

Gå in på ”SlideShare” och skaffa dig ett konto där. Det är gratis och du kan publicera hur många SlideShare-presentationer du vill. Jag har publicerat ca 200 olika presentationer på SlideShare. Många av dessa ligger på topp hos Google. Bildpresentationer som ligger på SlideShare kommer ofta högt upp i Google’s sökmotorer och du kan dessutom lägga in en länk till dina SlideShare-presentationer i din LinkedIn-profil, på din blogg, på Facebook och överallt där du är aktiv.

Google’s sökmotorer läser innehållet i dina PowerPoint-bilder och även de länkar som du har inne på bilderna. Det betyder att om du har namnet på ditt företag eller din verksamhet inlagt på bilderna med länkar till din hemsida så får du besökare till hemsidan och din hemsida får en högra ranking med fler ingående länkar. Se alltså till att du har länkar både från dina SlideShare-presentationer till din hemsida och tvärtom – från din hemsida till dina SlideShare-presentationer.

Dina presentationer på SlideShare fungerar automatiskt så att de visas lika bra på en IPhone eller en IPad om i en dator.

Här några tips om hur du kan göra din bildpresentation:

På SlideShare kommer du att hitta massor av spännande bildpresentationer. Klicka runt och hämta inspiration. Det kan ge bra idéer och impulser för din egen bildserie. Du kommer att märka att det är enkelt och att det går snabbt att sätta ihop några bilder i PowerPoint och sedan publicera denna bildserie som en SlideShare-presentation.

Tänk på att detta inte är en bildserie som du står och pratar till. Det är en bildserie som ska kunna fungera för sig själv. Varje bild ska vara självförklarande. Tänk dig in i situationen att en främmande person tittar igenom din bildserie. Personen vet inget om dig och din verksamhet och får inga förklaringar när bildserien visas. Kommer han eller hon att förstå budskapet? Om inte – gör nödvändiga förändringar och kompletteringar.

Lägg in många sökord, t.ex. om din verksamhet och om dig själv.

Vill du se ett exempel? Jag höll ett föredrag i Uppsala en gång som hette ”Så finansierar du starten av ditt eget företag”. Bilderna som jag visade var i form av en PowerPoint-presentation så det var enkelt att i efterhand lägga ut bildserien på SlideShare. Om du skriver in titeln ”Så finansierar du starten av ditt eget företag” på Google så visas totalt ca 140 000 träffar och denna presentation kommer upp med inte mindre än tio träffar på Google’s två första sidor.

Hösten 2014 hände något intressant beträffande SlideShare. De hade tidigare en gratisvariant och en professionell variant. Skillnaden var framför allt att man kunde lägga in videoinspelningar inne i PRO-varianten. Nu har allt blivit gratis, vilket gör att du kan göra dina SlideShare-presentationer mycket mer innehållsrika och varierande – och fortfarande gratis.

Så använd dig av Slideshare. Det är lätt att skapa en bildserie i PowerPoint och därefter med några klick konvertera den till en SlideShare-presentation. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt Google’s sökmotorer hittar den och lägger den högt upp bland sökresultaten. Och rätt använt, blir detta en effektiv form av gratis marknadsföring för dig själv och för ditt företag.

Lycka till!