Det är ingen underdrift om man säger att alla flickvänner gillar presenter, ja även singeltjejer gillar naturligtvis att få presenter. Som pojkvän kan det däremot vara svårt att veta vad man skall ge i present och just därför tänkte vi genom denna artikel bidra med ett par tips.

Klassikerna

När det kommer till att ge present till flickvän så finns det två klassiker som i regel alltid funkar. Dessa är blommor och choklad. Ger man en vacker blombukett eller en ask god choklad så kommer det garanterat bli uppskattat om nu inte flickvännen är allergisk mot detta. Att köpa blommor är enkelt eftersom man bara behöver gå till en blombutik och berätta att man skall köpa blommor till flickvännen. Tycker man det blir för mycket med en bukett röda rosor så kan blomsterhandlaren sätta ihop en egen bukett med vackra blommor och ofta har de även färdiga buketter som är fina att ge bort. För ett par hundralappar får man en fin bukett som flickvännen kommer gilla.

När det kommer till choklad så gäller det att inte snåla. Kommer man med en 200 gram mjölkchoklad så kan effekten bli den närmast motsatta av vad man hoppas. Kommer man med en chokladkaka för 20 kr så kommer flickvännen garanterat tycka att man är en riktigt snåljåp. Chokladen måste vara av mer exklusiv karaktär för att den skall gå hem. Italienska choklad brukar funka bra och även schweizisk brukar funka. Det är dock lite gammeldags att ge bort choklad till flickvän så om du står i valet och kvalet mellan blommor och choklad så skulle vi välja blommorna.

Äventyrliga presenter och resor

Har du en äventyrlig flickvän som gillar resor och utflykter? Isåfall kan man ta detta i beaktande vid val av present. En resa är ofta uppskattat och varför inte boka en weekend någonstans för bara er två med boende på något mysigt hotell eller vandrarhem. Fördelen med weekend-resor är att flickvännen inte behöver ta ledigt från jobbet och det kräver i övrigt inte lika mycket planering som om du skulle ge en två veckors semester till något solparadis.

En natt på en finlandskryssning kan också vara uppskattat om flickvännen gillar finlandskryssningar. Denna typ av resor har dock en förmåga att bli ganska stökiga då det brukar vara mycket party-folk på båtarna. Så vill ni få tid till varandra så skulle vi istället rekommendera hotell eller vandrarhem någonstans.

Har man en flickvän som gillar naturnära upplevelser så kan vandring, kanot och tältning vara bra alternativ. Tänk bara på att du måste planera en sådan resa väldigt noggrant så att du har en färdig rutt för vart ni skall gå/paddla samt att ni har tillräckligt med mat med er. Att bli fast ute i skogen utan mat är definitivt inte en present många flickvänner drömmer om.

För den riktigt äventyrslystna flickvännen så kan man boka aktiviteter och upplevelser som ökar adrenalinet och blir minne för livet. Exempel på denna typ av aktiviteter är exempelvis forsränning, bungyjump, fallskärmshoppning eller dykning. Detta är dock inte att rekommendera för de räddhågsna!

Kläder, smink och liknande

Många tjejer gillar mode. Att köpa rätt kläder, smink, parfym och dylikt kan dock vara svårt för en kille eftersom killar oftast inte har lika bra koll på detta som tjejer. Köper man kläder så är risken att flickvännen säger att hon blir glad men i själva verket hade hon kanske velat ha något annat som är ännu mer moderiktigt och ”inne”. Att köpa rätt storlek kan också vara svårt. Ett bättre sätt är därför att ge flickvännen ett visst belopp att handla för, exempelvis 2000 kr. Då kan man gå på gemensam shoppingtur i city eller i köpcentret och du som pojkvän betalar och är smakråd under dagen. Detta kan bli en trevlig dagsaktivitet som man kan kombinera med lunch och fika ute.

Nu har du fått lite tips och inspiration kring present till flickvän, hoppas din flickvän blir glad för presenten du väljer!