Det är lätt att vara efterklok i sina beslut. Men detta år har jag kommit fram till att julshoppa är det värsta som finns. Vi vet alla hur det känns, julafton är just runt kröken och där står man utan julklappar till familj och vänner och undrar vart all tid tog vägen, jobbet? Tvn? Troligen vet du inte själv men i sista minuten ger man sig ut för att hitta de perfekta klapparna. Det är frustrerande att behöva vandra runt halva stan för att försöka hitta julklappar som ändå är slut i just den färgen eller storlek man söker.

På tillbakavägen man tio kassar fyllda av saker som blev över i butiken och man hoppas att de som tar emot klapparna ska tänka ”Det är ju iallafall tanken som räknas”  Det här var min julshopping men med stolthet kan jag säga att det var den sista som gick till ungefär sådär. Från och med nu så köper jag allt på internet, inte bara julklappar förstås utan allt mellan himmel och jord. Att komma hem från jobbet och slå sig ned i sin favorit fåtölj med någonting gott att dricka för att lätt dra med fingret över skärmen för att scrolla igenom alla varor på läsplattan är betydligt behagligare än att slösa tid på att transportera sig till och från stan. Att köpa på nätet har sina självklara fördelar men just presenter som vanligtvis är en väldigt svår sak att hitta blir lättare på nätet. När man handlar på stan så är det svårt att få en överblick av utbudet än på till exempel Presenterpånätet där många varumärken samlas och sajten som specialiserar sig på just presenter gör det betydligt lättare att hitta det perfekta för just din vän eller familj.

Jag tror att just presenter på nätet kommer bli en stor del av framtidens e-handel så det just lönar sig mer att beställa det perfekta då presenter är något väldigt nischat och unikt för den personen man köper till, det tar timmar att kolla runt bland butiker och sortiment för att hitta den perfekta grejen och ofta får man gå flera gånger innan man faktiskt hittar något bra. att strosa runt på stan med en bekant kan vara kul när man ska shoppa till sig själv för då vet man oftast vad man är ute efter och kan ta sig tiden och glädjen i att titta runt i olika butiker. Om du är som mig och tycker  det är något mindre kul att köpa presenter till andra men genom att jag faktiskt inte behöver gå ut genom dörren utan kan göra det innan jobbet eller under tv reklamen på internet så blir livet nästan för behagligt.

Att handla presenter på nätet har blivit en större trend men många konsumenter är fortfarande skeptiska till att varorna inte kan inspekteras fysiskt innan man betalar, kanske är det att människor är så fokuserade på materialism och att man inte litar helt på företag. En konsument köper inte gärna en bild på en tårta med ett löfte att den anländer till dörren inom några dagar utan uppskattar oftare att när pengarna byter händer så gör även varan. Detta var mina resonemang innan jag på riktigt började handla online. ofta så är det till och med så att man kan skicka tillbaka varorna om man inte känner sig nöjd, men även om denna tjänst inte ges så är produkten ofta så pass fotograferad att man får vad man betalar för. Vi lever trots allt i en värld där tid är allt vi har, så varför slösa den på att vandra runt stan i hopp om att bara helt plötsligt hitta den perfekta presenten. På nätet är det enkelt att hitta, det går snabbt och så länge man inte ger ut kreditkortet vill vem som helst också väldigt säkert