Att hitta bra och lediga frisörer i Malmö är inte alltid en lätt uppgift. Det kan många gånger krävas att man ringer till ett flertal frisörsalonger innan man till slut lyckas hitta en ledig klipptid. Trots att dagens företag i stor grad redan gått mot en allt mer online-baserad verksamhet, när det kommer till marknadsföring, bokningar och försäljning, så står frisörbranschen fortfarande relativt still på många håll. Men visst, vi kan se att en del nya frisörsalonger förstår värdet av att synas online och är aktiva i sociala medier och andra kanaler. Men problemet för konsumenten, vi som letar lediga tider, kvarstår – vart kan vi vända oss för att snabbt och enkelt kunna hitta en ledig klipptid för dagen, och slippa ringa runt till flertalet salonger. Ser vi till andra branscher så hittar vi portaler och sajter för nästan vilken bransch, allt från pizza till flygresor, där man kan jämföra och snabbt få en överblick över sina möjliga val, så varför är inte detta etablerat hos frisörer? Vet du vad – det gör det nu!

En steg i rätt riktning för att hitta en frisör i Malmö på ett enkelt sätt är en alldeles ny marknadsplats som startat nu i början av 2016 – en integrering av frisör-malmö.nu och klipptid.nu. Här får frisören en chans att ta steget online och lägga upp sina lediga tider dagen så kunder lätt kan hitta till salongen. Så istället för att ställa ut en ”drop in-skylt” utanför salongen så kan frisören nu istället skylta med sin salong i toppen av Google.

För dig som vill klippa dig

För dig som letar en ledig tid hos en frisör i Malmö så kan det inte vara enklare – ett klick på sidan och du får fram de frisörer som har en ledig tid för dagen. Där kan du också få en inblick i vad frisören erbjuder för typ av tjänster, allt från färgning och vanlig klippning till hårförlängning. Självklart hittar du även prisuppgifter och öppettider. Eftersom många också vill veta lite om frisören, om andra som varit där är nöjda med salongen, innan man bokar en tid så kan du också se vad frisörsalongen har fått för betyg. Du kan också direkt på sidan se kommentarer och recensioner så du har bra koll på vad det är frisörer som jobbar där.

För er frisörer i Malmö

För dig som äger, jobbar eller hyr en stol på en salong så är Frisör Malmö, tillsammans med klipptid.nu, det ultimata sättet att hitta nya kunder. Du bestämmer helt själv hur du vill presentera din salong och vilka uppgifter du väljer att visa. Så istället för att du ställer ut en skylt utan för din salong kan du nu synas i toppen på Google när någon aktivt söker efter en frisör i Malmö. För att fylla dina obokade tider för dagen så kan du enkelt öppna din privata salongs-kalender och lägga in de tider för dagen som ännu inte bokade. Sedan då någon söker efter lediga frisörer i Malmö så visas din salong upp och nya kunder trillar in på din frisörsalong.

Har du inte någon hemsida?

Det spelar ingen roll. I och med att du får ett konto på både frisör-malmö.nu och på klipptid.nu så räcker det gott och väl dom en hemsida – då du där får fylla i alla viktiga uppgifter som dina kunder kan tänkas behöva veta. När du väl har ett konto uppsatt hos klipptid får du även en topposition på alla partner-sidor – detta gör att du syns mest av alla frisörsalonger i hela Malmö om du är först att ansluta dig.


Marknadsför din frisörsalong på rätt sätt

Vi anser att det är hög tid för frisörer tar steget online – det gynnar båda er och era kunder – och ovan beskrivet är ett bra första steg om du känner dig otrygg och inte har kunskap i hur man bygger hemsidor eller annonserar online. Här kommer ni äga en enkel plattform att synas på, lägga upp era tider och presentera er salong på bästa sätt. Släpp era pennor och papper och ta klivet online ni med!