Vi går mot tider av examen och firande av avslutande delar i livet och början på något nytt. Den här tiden på året är fyllt av studenter som efter många år av slit nu har kommit i mål och är på väg in i vuxenlivet. En del kommer genast att gå in i en yrkeskarriär medan andra ska vidare till högre studier inom högskola eller universitet. Några kommer att ge sig ut för att se världen innan de bestämmer sig för vad ska göra i framtiden. Det osar både förväntan och lite oro för vad som hända i deras nya liv.

Att göra en återblick

Du har säkert tagit många bilder genom åren på dina barn. Nu är en bra tid för att samla ihop och göra en summering av allt som hänt din kommande student under sitt ungefär tjugoåriga liv. Det är dags att sätta sig ner och titta på gamla foton och minnas och skratta och kanske till och med gråta en skvätt när du kommer ihåg både glädje och sorg tillsammans med din familj. Det ska väljas ut ett foto till studentskylten och det är hög tid att göra det nu. Att samtidigt som du gör det beställa en fotobok eller framkalla bilder till ett fotoalbum som du gör själv är en god idé. Att som student få en sammanfattning av sitt liv i bilder är en mycket rolig och kär gåva. Det kommer att bli ett fint minne av den stora dagen då ditt barn klev rakt in i vuxenvärlden.

Samla dina intryck och bilder

Ta dig tid antingen du gör det själv eller tillsammans med några fler ur familjen att sammanställa en samling bilder som ska ingå i fotoboken eller fotoalbumet. Det är kul att börja fotoboken eller fotoalbumet med ett litet släktträd som berättar för ditt barn om sitt ursprung. Det här monterar du själv enkelt med ett fotoredigeringsprogram och det finns flera som är gratis på nätet att ladda hem. De är enkla och flera av programmen kan du enkelt köpa också om du hellre vill det. Foton som du endast har på papperkopia kan du enkelt skanna in på din dator. Det enda du behöver är en skrivare med skannerfunktion. Ska du sammanställa ett fotoalbum så går det utmärkt att använda de papperskopior du har direkt och så skickar du in de bilder du har på digital kopia för framkallning enkelt och lätt på nätet. Och på några dagar så har du dina bilder på papperskopia i din brevlåda. Har du ingen skanner själv så har säkert någon av dina vänner och bekanta en sådan som du kan låna för ändamålet. Nu är det bara att bestämma sig för vilka av bilderna som ska vara med i fotoboken eller fotoalbumet som du tänker ge till din blivande student i present. Jag kan lova att den presenten i form av en fotobok eller ett fotoalbum kommer att bli en mycket uppskattad fotopresent.

Dokumentera det som händer

När nu examen står för dörren och det ska firas och hyllas så är det bra om det blir dokumenterat på bild. Ta din digitala kamera och se till att det blir många foton att använda för att minnas den stora dagen. Beställ sedan en fotobok eller kalendrar hos ifolor.se från examensdagen. Det kommer att bli ett minne för livet för ditt barn som har stretat och arbetat med att skaffa sig kunskap i så många år. Nu är det nya tider på intåg men det är alltid roligt att kunna minnas genom bilderna. Och vad kan vara bättre än en fotobok som förgyller minnet av den stora dagen då ditt barn klev in i vuxenvärlden.