Som du säkert har hört och sett så ser det väldigt mörkt ut på den svenska arbetsmarknaden för tillfället. Allt fler varslas då företagen måste dra ner på utgifterna och många går för tillfället utan jobb och därmed utan inkomst. Visst, man kan t.ex få pengar ifrån A-kassan eller Arbetsförmedlingen men de allra flesta vill helst ha ett eget jobb och någon form av sysselsättning på dagarna.

Men den här situationen är långt ifrån unik i Sverige. Många andra europeiska länder kämpar med sin ekonomi och en stor del av folket är arbetslösa och extremt missnöjda. Titta t.ex bara på Grekland, Cypern och Spanien så förstår du vad jag menar.

När det inte finns några jobb, hur ska man då göra ? Är allt hopp ute ? Är det inte längre lönt att gå upp på morgonen ?

SVAR: Där finns fortfarande hopp och jag tycker absolut inte att du ska dra täcket över huvudet och tycka synd om dig själv. Det är vi i Sverige experter på. Joina inte den skaran utan gör hellre någonting åt saken.

Jag vill göra något åt det, men var ska jag börja ?

Ingen fara, läs bara vidare så ska jag försöka vägleda dig in på rätt bana. Internet har nämligen öppnat upp oändligt många dörrar för den som är driftig och kreativ. Har man dessa egenskaper så finns där inga gränser på hur mycket pengar man kan börja tjäna. Men tyvärr har folk fått lite fel uppfattning om internet.

När många tänker ”jag ska börja tjäna pengar på internet” så förknippar dem detta med snabba pengar. Visst, det finns väldigt många produkter och tjänster som lovar snabba pengar om du köper deras varor, tjänster, utbildningsmaterial eller vad det nu kan vara, men huvudfrågan är: Fungerar det ?

Nja, det är väl rätt så tveksamt. Skulle någonting ge snabba pengar så skulle alla hoppa på tåget och vad händer då ? Jo, då blir det plötsligt värdelöst om man alla gör samma sak. Jag har själv varit aktiv och tjänat pengar på nätet i ungefär 6 år så jag har fått en del erfarenhet under resans gång. Jag hade själv tankarna på att göra snabba cash när jag började men jag insåg ganska snabbt att det inte skulle ske. Det skulle ta tid.

Idag har jag byggt upp en verksamhet som gör att jag kan leva fullt ut på mina internetinkomster och även ”lyxa till det lite” då jag tjänar rätt så bra med pengar varje månad. Men oj vad resan har varit komplicerad och krånglig! Stenhårt arbete ligger bakom och hundratals timmar framför datorn, men nu har jag iallafall byggt upp nästintill passiva inkomster till 100%.

Passiv inkomst med hemsidor

Jag har skapat en hel del hemsidor under året och det är just ifrån dessa som pengarna rullar in. Det är även detta som jag rekommenderar till alla. Det är inte alls svårt, och det kvittar om man har stor erfarenhet eller lite mindre, alla kan börja tjäna pengar genom att skapa hemsidor.

Idag finns där många företag som erbjuder hemsidor/bloggar helt gratis så vill man inte behöva krångla med webbhotell och domännamn så är detta ett perfekt alternativ. När man har fått lite mer ”kött på benen” och vill utöka med fler hemsidor så kan man ju lägga lite pengar på ett domännamn och därefter ett webbhotell. Jag själv började med en gratis blogg ifrån Blogger.com och sen ”arbetade jag mig uppåt”.

På detta enkla sätt kan du skapa dig ett helt nytt arbete som inte fanns tidigare och kombinerar du hemsideskapandet med smart sökmotoroptimering så kan du vara igång med att tjäna pengar relativt snabbt. Men tänk på att inte bygga länkar för snabbt till en helt ny sajt. I Googles ögon ser detta misstänksamt ut och du vill inte bli ovän med Google… Skynda istället långsamt som det så fint heter.