Att låna pengar är något som de flesta av oss behöver göra någon gång. Orsaken kan skiljer från tillfälle och tillfälle. Kanske är det dags att flytta ihop med sin partner, köpa en ny bil eller kanske man bara behöver ett tillskott i kassan innan nästa lönetillfälle. Denna avser att berätta lite kort om två olika typer av lån som man idag har tillgång till via Internet. Det finns givetvis fler typer av lån men de behandlas inte i denna artikeln.

Låna pengar – Privatlån eller Mikrolån

Privatlån

Privatlån är lån som kan anskaffas utan säkerhet, lån som är avsedd för konsumtion och traditionellt kallas blancolån (Wikipedia). Denna typ av lån kan många gånger anskaffas med relativt förmånliga lånevillkor och lånebelopp är också relativt högt, i alla fall om man jämför med mikrolån som beskrivs nedan. Maxgränsen för privatlån ligger många gånger på 350000 SEK. Detta är en hyfsat stor summa pengar som man kan låna utan säkerhet. Denna summa kan passa perfekt för att finansiera ett bröllop, resa runt jorden eller något annat man länge har drömt om. Men att låna pengar utan säkerhet innebär ofta att räntan är högre än om man hade lånat med säkerthet som vid t.ex. bolån.

Idag finns det många kreditinstitut som erbjuder lån på den svenska marknaden. Beroende på vilken situation en låntagare lever under så kan olika räntenivåer uppnås hos olika banker. Vi rekommenderar att en låntagare kontaktar olika banker för att ta emot deras offerter. Vi vill tipsa om Bigbank AS. Det är en bank som satsar på den svenska marknaden. De har tidigare fokuserat mycket på balkanområdet och är idag en av de största bankerna där. Om de har lyckats så väl på balkan betyder det att de måste erbjuda en bra tjänst och om de lyckas kopiera de på den svenska marknaden kanske detta blir en storfavorit framöver? Det är i alla fall en bank som är värd ett besök. Klicka på länken så får ni en sammanfattning av vad banken har ett erbjuda låntagare.

Mikrolån

Mikrolån är också en typ av privatlån men som ofta är begränsad till en mindre summa. Syftet med mikrolån är att hjälpa individer täcka mindre oförutsedda kostnader därav namnet ”mikro”-lån. Avser en individ att köpa en bil, bostadsrätt eller någon annan högvärdesprodukt är mikrolån inte att rekommendera. Mikrolån tillämpar många gånger en avsevärt högre ränta än traditionella lån. Läsaren behöver dock inte avskräckas från mikrolån då det även finns kreditinstitut som erbjuder räntefria mikrolån om pengarna betalas tillbaka inom avtalad tid. Men passerar låntagaren den avtalade återbetalningstiden tillämpas en relativt hög ränta. Därmed borde denna typ av finansiering endast användas som en livlina så ekonomin krisar tillfälligt. På marknaden finns ett antal företag som erbjuder den svenska marknaden mikrolån. Maxgränsen för så kallade mikrolån skiljer sig från företag till företag men en vanligt förekommande gräns är 15000 SEK.

Vill du veta mera?

Denna artikel var väldigt kort och skrapade endast ämnet lån på ytan. För den som vill veta mer om hur låna fungerar och se en översökt av den aktörer som finns på marknaden så rekommenderar vi att besöka låna pengar 24. Länkarna i denna artikeln leder till den sajten. Den första leder er direkt till överblicksområdet. Och den andra länken leder er direkt till en recension.

Hos låna pengar 24 kan ni enkelt lära er mer genom att följa bloggen där information publiceras. Sajten försöker även att hålla kolla på när banker håller i kampanjer och dylikt så att ni inte missar attraktiva låneofferter. Så vi rekommenderar verkligen att läsare som söker lån besöker den sajten för ytterligare information.

Till sist hoppas vi att denna artikeln har varit till någon hjälp för dig som läst.