Inom idrottens värld finns det massor av idrottsevenemang men vilket är egentligen störst? Vi har gått igenom de största idrottsevenemangen när det kommer till antalet tittare. Är det Super Bowl som många jänkare tror? Svaret är på nej på den frågan utan det är faktiskt en ganska oväntad etta på listan. Häng med!

Tour de France

Cykeltävlingen arrangeras årligen och är det idrottsevenemang som lockar flest tv-tittare. Fler än 3,5 miljarder följer Tour de France som består av 21 stycken lopp. Vem som vinner en upplaga är alltid spännande att följa och det är inte alltid favoriten enligt spelbolagens odds som lyckas knappa hem sluttiteln.

Fotbolls-VM

Det finns inte mycket som är lika speciellt som fotbolls-VM. Detta märks också när det kommer till tv-tittare. Över 3 miljarder tv-tittare följde VM 2018 dagligen och under VM 2022 lär det inte vara mindre, snarare tvärtom. Blir det Frankrike som försvarar sitt VM-guld eller kommer någon annan nation att lyckas med detta istället? Brasilien är favoriter och har också vunnit fem stycken VM-guld men England, Tyskland, Spanien och Argentina kan allt

VM i Cricket

Cricket är den sport som också lockar miljardpublik när det vankas VM. Besök oddsgurun för att lära dig mer om cricket och hur spännande sporten faktiskt kan vara. Mästerskapet arrangeras vart fjärde år och nästa gäng det är dags är år 2023 i Indien. 2,6 miljarder tittare sägs ha sett VM som arrangerades i England och Wales under år 2019. Mycket talar för att det blir ännu fler nästa gång.

Sommar-OS

När det kommer till Sommar-OS är detta en idrottares dröm. Det är nämligen på de olympiska sommarspelen som världens atleter gör upp om att samla medaljer till sin nation. Det är en drös olika sporter inklusive beachvolley, fotboll och massa mer. Sommar-OS kommer att arrangeras i Paris år 2024 och det brukar vara ett snitt av fler än 2 miljarder tv-tittare under detta enorma evenemang. OS 2020 (2021) i Tokyo blev kanske inte det roligaste eftersom ingen publik var tillåten. Men 2024 tar vi nya tag för svenska framgångar. 

Vinter-OS

Femma på listan är norrmännens höjdpunkt, nämligen vinter-OS. Därför är det också hos spelbolag i Norge som det finns riktigt stort intresse för de olympiska vinterspelen. Sverige har också tagit många medaljer i Vinter-OS men det är helt klart Norge som är överlägsen etta. Men med ett dominant svenskt landslag i sprint och åkare i längdskidor ser det ut att bli många svenska medaljer i nästa vinter-OS som kommer att arrangeras i Milano, Italien.

Fotbolls-VM för damer

Det är dags för fotbolls-VM 2023 i juli – augusti vilken kommer att arrangeras i Australien och Nya Zeeland. När det var VM 2019 tog Sverige brons och det var nytt rekord för antalet tittare också i VM-sammanhang för damer. Fler än 1 miljard följde turneringen vilket givetvis är ett kvitto på damfotbollens framfart de senaste åren. Räkna med ännu fler tittare även om det är otacksamma tv-tider för svenskar när turneringen arrangeras i “Down Under”.

Champions League-finalen i fotboll

Real Madrid besegrade Liverpool senast och lyckades därmed vinna sin 14:e titel i Champions League. Det var givetvis otroligt imponerande med tanke på att tvåan i hierarkin har sju Europeiska titlar och det är AC Milan. Men oavsett vem som spelar final i Champions League är det alltid en enorm publik som titar. Finalen 2022 spelades i Paris och även om evenemanget i sig inte blev någon framgångssaga var det stor publik framför tv-apparaterna. I USA är det Super Bowl som är det mest sedda idrotssevenemanget. Då konsumeras det rejält med Chicken Wings, Bud Light och annat gott.