Vilket som är Sveriges bästa smslån finns det många svar till beroende på vem man frågar, men vilken långivare erbjuder egentligen bäst kundservice och de mest attraktiva lånen om kunderna själva får avgöra? Med denna artikel försöker vi svara på denna frågeställning genom att jämföra kundomdömen från en av Sveriges största portaler för recensioner av produkter och tjänster – Trustpilot.

Problematiken att jämföra smslån

När man väljer att jämföra större privatlån med en återbetalningstid på 12 månader och längre är det generellt sätt enkelt att hitta det mest prisvärda lånet genom att jämföra den effektiva räntan. Den effektiva räntan tar förutom den nominella räntan även samtliga avgifter i beaktning, exempelvis aviseringsavgifter och andra fasta avgifter. När man istället jämför smslån blir det svårare då man som kund förutom en låg lånekostnad oftast prioriterar ett flertal andra faktorer, exempelvis:

  • Enkel och smidig ansökningsprocess via långivarens hemsida.
  • En hjälpsam och professionell kundtjänst med bra öppettider, exempelvis under vardagskvällar och på helgdagar.
  • Möjligheten att signera sin låneansökan direkt med BankID (E-legitimation).
  • Direkt utbetalning till den bank man har ett bankkonto hos.
  • Möjligheten att ansöka anonymt utan att en kreditupplysning registreras i UCs register. Långivare som erbjuder möjligheten att ansöka utan UC samarbetar oftast med kreditupplysningsföretagen Creditsafe eller Bisnode Kredit.
  • Möjligheten att få ett smslån beviljat trots låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar.

Vilket som är Sveriges bästa smslån blir därmed oftast en individuell fråga där inte bara kostnaden står i fokus.

Kundomdömen för smslån

För att snabbt hitta en omtyckt och populär långivare går det att jämföra kundomdömen på Trustpilot. Trustpilot är en internationell aktör som tillhandahåller en portal där besökare kan betygsätta produkter och tjänster. Sajter som erbjuder denna typ av tjänster har under senare tid fått kritik för kundomdömenas trovärdighet, därav utför Trustpilot en omfattande kvalitetsgranskning av inkomna kundomdömen. Att använda Trustpilot när man jämför smslån kan därmed vara en god idé – dock förutsätter det att man vet vilka långivare inom smslån som existerar. Jämförelsesajten Smslånspecialisten.se har med denna bakgrund gjort det enkelt för dig som snabbt vill hitta en omtyckt långivare genom artikeln Bästa smslån, som rankar Sveriges populäraste långivare utifrån oberoende kundomdömen på Trustpilot. Listan uppdateras kontinuerligt för att besökaren alltid ska kunna se den mest populära långivaren just nu.

Vad utmärker Sveriges populäraste långivare?

Vad utmärker egentligen Sveriges mest omtyckta långivare inom smslån? Om vi utgår från topplistan som Smslånspecialisten.se har sammanställt blir det tydligt att följande tre faktorer uppskattas av kunderna:

  • Möjligheten att få första lånet räntefritt. Fler än hälften av alla långivare på topplistan erbjuder alla nya kunder första lånet räntefritt och utan avgifter. Oftast erbjuds ett lånebelopp på omkring 500 kr – 5000 kr med en återbetalningstid på 14 alternativt 30 dagar.
  • Möjligheten att låna pengar utan UC med BankID . Samtliga långivare på topplistan erbjuder sina kunder att ansöka utan UC, det vill säga anonymt utan att någon kreditupplysning registreras i UCs register. De flesta av långivare utför alla kreditupplysningar via kreditupplysningsföretaget Creditsafe.
  • Möjligheten att ansöka och få lånet utbetalt direkt under kvällar och på helgdagar. De flesta av långivarna på topplistan behandlar och betalar ut lån under både vardagkvällar och under både lördagar och söndagar.

Slutsats

Till skillnad från privatlån med längre återbetalningstider över 12 månader är smslån svårare att jämföra då man som kund ofta prioriterar fler faktorer än bara en låg ränta och lånekostnad. Genom att jämföra kundomdömen på Trustpilot kan man få en uppfattning om vilka långivare inom smslån som är omtyckta när man är intresserad av att låna pengar snabbt och enkelt via internet. Tack vare topplistan som tillhandahålls av Smslånspecialisten.se blir det enkelt att hitta en populär långivare som uppskattas av kunderna.