Att skriva artiklar för en artikelkatalog är något som varje sökmotoroptimerare bör kunna göra. Att kunna skriva bra innehåll för ens egna on-pageoptimering är ett måste för att kunna ranka bra, och att skriva artiklar till en artikelkatalog är ett sätt att öva sig på denna färdighet samtidigt som man bygger länkar till sina egna eller andras projekt.

Skriv bra innehåll till artiklar

Att skriva bra innehåll till artiklar handlar dels om att skriva bra innehåll för läsarna, men också bra innehåll för sökmotorerna. Det är två olika saker, men ändå inte. Sökmotorerna förstår vad läsarna vill ha, och har detta inkluderat i sina algoritmer, men det är ändå läsaren du vill fånga med dina texter. För att sökmotorerna ska förstå vad som är viktigt i din artikel behöver du upprepa din huvudfras några gånger (ca 2-4% av totala orden. variera genom att skriva i singular, plural och pluskvamperfekt) Att skriva läsvärt innehåll som stimulerar till att läsaren antingen gör en beställning eller länkar till din sida är det svåra. Att ämnet också är relevant för rubriken är också en självklarhet – du ska inte skriva en artikel om sökmotoroptimering om du har satt rubriken till ”lådbilsrally”.

Skriv ditt material såsom du själv vill läsa det

Tänk på att skriva dina artiklar grammatiskt korrekt, och använd språket som det är tänkt. Krångla inte in dig i alldeles för långa och svåra meningar när du skriver för en artikelkatalog. Om du har läst en bra bok någon gång kan du försöka skriva texten såsom i boken. Håll dig till fakta överlag, och lägg gärna in bilder om det går. En bild säger mer än 1000 ord sägs det.

Bygg länkar till egna artiklar

Ett av huvudsyftena med att publicera i en artikelkatalog är att man får minst en länk till sin hemsida. Beroende på hur kraftfull sidan är och hur många andra utlänkar som finns så kan länken vara både svag och stark. Du får även med förtroende från artikelkatalogen om den är stark och har åldern inne. När du väl har fått en länk publicerad genom en artikelkatalog så kan du använda dig av artikelkatalogen som en satellit. Din satellit har för dig en relevant text kring länken, och du kan med andra länkar länka till just din artikel, för att på så sätt stärka både artikelkatalogen, artikeln och i slutändan även din hemsida!

Just relevans är omdebatterat, men det är självklart en viktig komponent när du skriver en artikel. Tänk själv om du läser en artikel om blå mockasiner för att klicka på en länk som handlar om pekinganka, hur reagerar du då? Jo, högst troligt så backar du i webbläsaren för att fortsätta läsa artikeln, eller helt enkelt göra en ny sökning. Därför är relevans en viktig del i ditt artikelskrivande.

Hitta inspiration till fantastiska inlägg

Om man inte är särskilt insatt i ett ämne kan det vara svårt att hitta inspiration vad man ska skriva om. Därför kan du använda sökmotorerna och söka på den fras du vill skriva om. Titta på bilderna i bildsök så får du väldigt mycket inspiration. Du kan med lätthet efter att ha tittat på ett par tre bilder en halv minut också skriva 100-200 ord om varje bild. Återigen, en bild säger mer än 1000 ord – även för en artikelkatalog. Du kan även be någon säga något spontant om ett ord som du nämner, det kan också ge 50-100 ord.

Variera ankartexten

När man håller på och skriver artiklar för glatta livet är det lätt att glömma bort att ändra på ankartexten. Sökmotorerna är bra på att snappa upp self-promotion och att straffa en för detta beteende. Se därför till att variera ankartexten och lägg in t.ex ”klicka här” eller ”läs mer här” i uppåt hälften av dina artiklar. Det finns ingen given praxis vad som gäller, men variation förnöjer!