Runt om i Europa kommer det rapporter om hög arbetslöshet för både unga och gamla. Arbetsmarknaden har  uppenbarligen förändrats och många företag flyttar sin produktion till låglöneländer såsom Indien, Kina och Bangladesh. Där är folk helt enkelt beredda att göra jobbet för en billigare penning än vad Europeer och nordbor är. Osäkerheten om man har en anställning kan därför vara relativt stor så för att skapa sig en egen ekonomisk trygghet så kan det därför vara smart att bygga upp en egen affärsverksamhet. Det blir såklart mycket jobba att vara sin egen men man ändå möjlighet att skapa sin egen ekonomiska trygghet och man slipper dessutom ha en chef som bossar över en.

-> Klicka här om du är intresserad av att bli återförsäljare av Aloe Vera

Hur gör man då detta? Är det inte stora uppstartskostnader? Vilken bransch skall man välja? Ja, frågorna är säkerligen många när man börjar fundera på att starta en egen verksamhet. Men det behöver faktiskt inte vara så komplicerat. Det finns nämligen ”färdiga affärskoncept” med minimala uppstartskostnader och hjälp och stöttning från en fungerande affärsmodell. Med detta sagt så vill jag absolut inte vagga dig in i att det är ”enkelt” att bygga upp en egen affärsverksamhet. Det är nämligen ALLTID hårt jobb om man skall lyckas som egen, ALLTID hårt jobb. Men samtidigt så kan det vara väldigt roligt och utvecklande. Det gäller dock att våga ändra sin livsstil och sina personliga val. Man måste helt enkelt göra saker annorlunda och är man målmedveten och envis så kommer man förr eller senare lyckas. Det är helt enkelt omöjligt att misslyckas om man väl bestämt sig. Vägen till lycka kommer förmodligen inte bli som man tänkt sig, men detta behöver absolut inte vara något negativt. Det gäller bara att vara öppen för de möjligheter (och greppa dem) som kommer upp under resans gång.

Vad är det då för affärsverksamhet som vi har i åtanke när vi skriver den här artikeln? Det är en affärsverksamhet som handlar om att ta tillvara en stark trend just nu (hälsokost) samtidigt som det är en affärsmöjlighet som egentligen saknar begränsningar och som är helt och hållet duplicerbar och skalbar. Produkterna är baserade på hälsoväxten Aloe Vera och i sortimentet finner man både hudprodukter, skönhetsprodukter såsom smink och rena hälsokost-produkter som omega 3 och Aloe Vera-juice. Med andra ord så finns ett mycket stort produktutbud som passar för de flesta oavsett kön eller ålder. Dessa produkter säljer man sedan genom så kallade ”home-partys” som är ett väl beprövat försäljningssätt världen över. ”Home-partys” handlar helt enkelt om att man bjuder in ett gäng bekanta eller bekantas bekanta och håller en produktdemonstration och sedan tar in beställningar. På dessa beställningar får man sedan en provision. När an väl lärt sig att sälja produkterna så är det så dags att bygga upp en större verksamhet och detta gör man genom att rekrytera andra försäljare som i sin tur arrangerar home-partys och säljer produkter. Det är i samband med detta som man får del av skalbarheten i affärsmodellen. Man får nämligen del av den omsättning som de rekryterade försäljarna genererar. Ju mer de säljer desto mer tjänar man också själv. När man kommit till detta stadie så går man mer från att ha en ”produkt-säljande roll” till att ha rollen som ”företagsbyggare, ledare och coach” eftersom det nu mer handlar om att hjälpa försäljarna att i sin tur bygga upp egna organisationer med försäljare. På detta vis så får man del av av en beprövad affärsmodell som verkligen fungerar. Man får dock aldrig glömma att det krävs ett hårt jobb och man måste vara beredd på att övervinna motgångar såsom säljare som inte lyckas och så vidare. Företaget bakom detta koncept heter Forever Living products och detta företag är en pionjär inom Aloe Vera-produkter och det har även funnits i många år vilket borgar för att företaget är seriöst.

-> Klicka här om du är intresserad av att bli återförsäljare av Aloe Vera