T-shirts är förmodligen ett av de mest älskade klädesplaggen som finns och utgör en självklar del i våra garderober nästan oavsett vilken typ av stil vi föredrar på kläder. T-shirt funkar lika bra till vardags som till fest – kanske inte som bröllopsklädsel eller på galamiddag, men till de flesta vanliga helgfester och födelsedagskalas är det idag passande att dyka upp i en snygg t-shirt.

Annat var det för hundra år sedan då de första t-shirtarna såg världens ljus. T-shirts togs nämligen fram som renodlade underkläder för amerikanska militären under första världskriget. T-shirts passar ju perfekt som underkläder under en uniform – ett tunt och enkelt plagg, vanligtvis kortärmat med ärmarna sydda så att de pekar rakt ut från kroppen så att tröjans form blir som ett T – därav namnet t-shirt. Under flera decennier var t-shirt just det som de var tänkta som – underkläder som framför allt användes under uniform. När det var varmt ute användes de möjligen under kortärmade skjortor, men så småningom någon gång efter andra världskriget började t-shirts att användas som en vanlig tröja när det var varmt utomhus – precis som de används än idag.

Att många av dagens t-shirts har tryck på sig kan vi tacka några av Kaliforniens tillverkare av surfingbrädor under 1960-talet för. Det var nämligen dessa som kom på den briljanta idén att trycka t-shirts med samma motiv som deras surfingbrädor på, t-shirts som snabbt blev populära som modeplagg bland surfare och andra ungdomsgrupper i Kalifornien. Modet spred sig snart till andra städer i USA, till andra länder och snart fanns t-shirts med tryck tryck överallt – och inte bara motiv hämtade från surfingkulturen utan trenden spred sig till alla möjliga områden så som musikband, filmer, tv-spel, läskedrycker, konstnärer och en massa annan reklam som kanske framför allt tilltalar unga människor. T-shirts med tryck blev en del av identitetsbygget för unga och ett sätt att visa sin grupptillhörighet – vem man är, vad man tycker om, vilka band man lyssnar på, vilka idrottslag man hejar på och vilka filmer man tycker om. Det finns helt enkelt t-shirts med tryck som passar i princip vem som helst nästan oavsett intresseområden och favoritvarumärken. För den som söker coola t-shirts med tryck vars motiv kommer från till exempel film, musik, tv-spel, seriefigurer och humortryck kan nätet vara en ren guldgruva – det finns flera bra butiker som säljer riktigt härliga, nördiga, roliga, tuffa och snygga t-shirts med populärkulturella tryck och retrotryck – något som idag är mer populärt än någonsin. En butik som har ett helt enormt utbud av snygga t-shirts med tryck av alla möjliga slag hittar du här.

Ett varumärke som håller på med just t-shirts med tryck och som jobbar i en väldigt specifik bransch är Ed Hardy kläder. Ed Hardy är en känd tatueringskonstnär som är känd för sina fantastiska tatueringar. Christian Audigier som är världsberömd för att ha startat upp varumärket Von Dutch såg potentialen i att trycka t-shirts med Ed Hardys mest kända och omtyckta verk och köpte rättigheterna till så väl namnet Ed hardy som varumärke och rätten att trycka t-shirts och andra kläder med Ed Hardy tryck år 2004. Varumärket Ed Hardy blev snabbt otroligt populärt bland dem som gillar tatueringar och kläder i en riktigt cool stil. Ed Hardys legendariska motiv och Ed Hardy kläder kommer ständigt ut i nya fantastiska kollektioner och är helt rätt som t-shirts både på jobbet och till fredagsölen. Ed hardy kläder säljs bland annat av den här butiken som har ett riktigt stort och bra sortiment av Ed hardy t-shirts, linnen, kepsar och andra kläder från Ed Hardy.

Oavsett vilken typ av t-shirts som tillhör dina favoriter stilmässigt så är det alltid en bra idé att handla t-shirts och andra kläder online. Dels är utbudet av snygga t-shirts otroligt stort på nätet, och dels är priserna för det mesta mycket bättre när man handlar online. Så kolla in någon bra webbutik nästa gång du ska köpa t-shirts eller andra kläder.