Sensommaren är ett utmärkt tillfälle att passa på att fynda årets sommarkläder till makalösa priser. Både vanliga klädbutiker och online-butiker rear i regel ut sina sommarkollektioner, och det går att hitta snygga kläder från de bästa fabrikaten till priser som är avsevärt mycket lägre än vad de var bara några månader tidigare.

Sommarkläder funkar ofta året runt
Rean mot slutet av sommaren är ett perfekt tillfälle att tillfälle att bygga ut din garderob. Dessutom behöver inte sommarkläder vara så överdrivet somriga att det inte går att använda dem under den kommande hösten och vintern, faktum är att många av sommarkläderna är tämligen neutrala och går att använda året runt. Den där tunna blusen eller kortärmade skjortan kan vara ett utmärkt plagg under årets alla månader, om du kombinerar den med en varm kofta eller något annat snyggt och lite varmare förstärkningsplagg.

Var ute i god tid
Det gäller dock att inte vänta för länge om man vill göra riktiga fynd bland de utgående sommarkläderna, åtminstone om har en vanligt förekommande storlek. De som är ute i god tid kan på kort tid bygga upp en förstaklassig garderob, eller i varje fall hitta många tjusiga tillskott. Har du inte tid att hänga på låset under de första dagarna av rean kan det vara en bra idé att åka ut till butiker som ligger lite mer avlägset, då butiker som ligger centralt där mycket folk passerar, eller till exempel i stora gallerior, i regel blir utplockade först.

Auktionssajterna
Ytterligare ett smart knep för att hitta riktigt billiga sommarkläder är att kolla in någon av auktionssajterna på nätet, till exempel tradera, svenska ebay. Där säljer både privatpersoner och företag helt nya och oanvända kläder i alla möjliga utföranden till häpnadsväckande priser.

Om du är lite strategisk och tänker igenom dina val när du fyndar kläder på rean sparar du inte bara pengar. Genom att undvika de plagg som var allra hetast under sommaren och satsa på sobra, klassiskt designade kläderna kan du bygga en garderob som står sig väl under flera år framöver.

Appar med shoppingerbjudanden
Det finns många sätt att shoppa smart, smidigt och inte minst billigt, både på nätet och via mobilen. Länge var man tvungen att ge sig ut på nätet och leta rätt på förmånliga shoppingerbjudanden på egen hand, något som kan ta mycket tid. Men numera finns ett flertal smarta appar för smartphones som gör jobbet åt dig. Några av apparna håller koll på när butiker du gillar erbjuder rabatterade pris på varor och meddelar sedan dig. Andra tar hand om ännu mer av jobbet åt dig, i några fall behöver du bara visa upp mobilen i kassan hos butiken så dras rabatterna automatiskt. Här nedan har vi listat några av de senaste och bästa rabattapparna. Glad shopping!

1. Groupon var tidigt ute. Grouponappen är en av de mest populära för androidtelefoner just nu. Groupon tjänster är främst orienterade mot erbjudanden på webben men det dyker ibland upp fina rabatter även till vanliga butiker. För att kunna utnyttja appen och ta del av erbjudandena måste du först skapa ett konto.

2. Klipster heter en annan app för prisjägare som vunnit stor spridning på senare tid. Appen fungerar som ett elektroniskt rabatthäfte. Aktuella erbjudanden från IRL-butiker sorteras i en geografisk lista, med de som ligger närmast dig högst upp.

3. Rabble. Appen finns både för Android och iPhone och ger dig ett stort utbud av erbjudanden och virtuella rabattkuponger från ett stort antal företag. Rabbles app är GPS-styrd och talar om var närmaste butik  som tar emot kuponger ligger, utifrån din fysiska position. Smidigt och enkelt, du slipper erbjudanden från butiker i Överkalix när du befinner dig i Hässleholm etc.

4. Deelo har utvecklat en egen app med priserbjudanden. Än så länge jobbar man främst med butiker och företag i storstäderna Stockholm, Göteborg, Uppsala och Malmö men ambitionen att sprida sig till andra delar av landet finns.

5. Lyoness erbjuder procentrabatter i ett flertal svenska butiker där du får tillbaka upp till 2% av värdet på ditt köp när du handlar. Appen finns både till Android och iOS.

6. Wrapp har specialiserat sig på elektroniska presentkort till butiker som Stadium, CDON, Björn Borg och många fler. Det finns två typer av presentkort, gratis och ett betalalternativ som lämpar sig väl som gåva till familj eller vänner.