Ett bra knep för den som vill ha mer pengar över när månaden börjar ta slut är att bli mer flexibel. Många konsumerar på samma inrutade sätt som de alltid ha gjort, utan att tänka på att flexibilitet ibland är enklare än man tror. Ta till exempel en semesterresa. Även om man kanske har ett särskilt drömresmål, så finns det oftast massor av städer som man kan tänka sig att besöka. Istället för att fundera över olika städer som man vill åka till, kan man testa att helt enkelt låta valutakursen avgöra.

Kolla vilka länder som just nu har en valuta som är svag jämfört med kronan och se om det verkar trevligt. Detta är ett utmärkt sätt att upptäcka en helt ny plats som kanske kommer visa sig bli en ny favorit, samtidigt som man kan spara rätt stora summor pengar.

Åk på semester under lågsäsongen
Semestern kan bli ännu billigare om man väljer att åka när det är lågsäsong. Flygbiljetterna kan ibland vara ca 30 % billigare om man åker under ”fel” månad, vilket kan innebära en betydande slant. Detta är kanske inte det enklaste för alla att göra, eftersom det kan vara svårt att ta ledigt under lågsäsongen, men har man möjlighet så är det något man helt klart bör ha i åtanke.

Låt rabatter och erbjudanden sätta menyn
När det gäller mat kan man också spara pengar genom att vara flexibel. Låt dagens erbjudanden och rabatter avgöra vad ni äter till middag, istället för att gå på magkänslan. För att undvika impulsköp är det också alltid en dålig idé att gå till mataffären hungrig. Var rationell och gör det till en sport att spara så många kronor som möjligt. Kanske upptäcker du en ny favoriträtt som du knappt visste fanns?

Hur mycket kan man spara med rabattkoder?
Att få tillvaron att gå ihop rent ekonomiskt kan ibland kännas besvärligt. Det är alltid någon som fyller år eller en högtid som ska firas, och samtidigt ska man klara av att köpa mat och betala hyran, och helst också kunna åka på en semester minst en gång om året. För att få kontroll över sin ekonomi och spara pengar här och där, är internet ett utmärkt verktyg. I dessa tider är det vanligt att företagen marknadsför sina produkter och tjänster genom rabattkoder här och där. Om man ser till att utnyttja dessa kan man faktiskt spara tillräckligt mycket pengar för att det ska märkas i plånboken.

Hur får man tag i rabattkoder?
Sajter som jämför priser mellan olika produkter erbjuder ofta olika rabattkoder, eftersom företagen gärna ser att du väljer just deras produkt. Ibland handlar det mest om mindre rabatter som att man får fri frakt, men många bäckar små. Får man frakten på köpet så kan internetköpen faktiskt helt plötsligt bli ännu billigare än vad de redan är jämfört med fysiska butiker, och man får ju dessutom varorna levererade till hemmet.

I vissa fall kan företagen erbjuda ganska stora rabatter genom att dela ut ett visst antal koder till olika sajter, som de i sin tur ger sina besökare. I flygbranschen råder det till exempel stor konkurrens, och det är dessutom en bransch där lönsamheten inte alltid är särskilt bra. Genom att hålla ögonen öppna efter rabattkoder som mindre flygbolag delar ut, kan man faktiskt spara flera hundra kronor på en enda resa.

Många flygbolag samarbetar dessutom med stora hotellkedjor eller biluthyrare, vilket gör att man kan ta del av ytterligare rabatter om man samtidigt bokar hotellrummet eller hyrbilen när man ändå är igång.

Ladda ner appar
Om man laddar ner appar från företag som man ofta handlar hos kan man faktiskt ta del av en hel del bra erbjudanden som inte går att hitta någon annanstans. Detta är ett enkelt sätt att upptäcka nya erbjudanden på, som inte kräver någon större insats mer än att man kanske frigör lite utrymmer i sin mobiltelefon. Kolla om ditt favoritmärke eller din favoritbutik har en app ute i App Store eller Playstore, och se om det finns några intressanta rabatter eller erbjudanden tillgängliga just nu!