Äntligen är den härliga svenska sommaren här. Ljusa och varma sommardagar har sällan, om ens någon gång, varit så efterlängtade som just nu. Bakom oss har vi lämnat mörka och allmänt besvärliga tider och där det nu finns massor av spännande saker att kunna se fram emot. För många så är också sommaren en tid när nya relationer, korta- som för evigt varande, inleds. Idag så är det exempelvis väldigt vanligt att man träffar nya trevliga vänner och kommande relationer via en dejting app eller dejtingsajt.

Det finns såklart mängder av olika förklaringar till att dejtandet på nätet ökar så att det knakar. En av dessa är att vi det senaste året blivit mera hemmasittande än vad vi i normala fall brukar vara. Dock så är detta långt ifrån den hela sanningen då dejtandet på nätet varit stadigt växande i Sverige- och internationellt sätt under många års tid.

En annan stor förklaring till att dejtandet på nätet ökar är också att vi lever i ett samhälle som blir mer och mer stressigt och där allt från att arbete- och skola ska få sin tid till att barnen ska hämtas och lämnas på skola och diverse aktiviteter. Tiden är helt enkelt en faktor när annat prioriteras framför fysiska dejter med det motsatta könet.

Att man alltid kan känna sig trygg och säker när man dejtar online är också en väldigt viktig faktor till att nätdejtandet ökar. Man behöver helt enkelt inte känna sig otrygg om vem man ska möta när man dejtar via sin mobil- eller dator så som många annars kanske kan känna sig när man träffar någon på en fysisk dejt. Är man en aningen introvert person som lätt kan bli nervös vid ett första fysiskt möte så kan också ett nätdejtande vara att föredra i ett första stadie precis som detta också bidrar till att intresset för att dejta på nätet ökar.

Bra första dejten tips

När man väl har träffat någon på nätet som man sedan känner sig redo att träffa på en fysisk dejt så kan det för många också vara svårt att veta vad man ska göra på sin första dejt tillsammans. Något som för många kan vara avkopplande och mindre nervöst än om man går på bio eller tar en middag på tu man hand, är om man istället tar en trevlig promenad tillsammans i ett område där man även känner sig trygg och säker i.

En fika tillsammans på ett trevligt utomhuscafé eller en mjukglass på en mysig parkbänk samtidigt som man försöker att lära känna varandra lite bättre är också ett bra tips på en första dejt. Under varma sommarkvällar så kan också en runda minigolf- eller en kubbmatch vara ett bra sätt att lära känna någon på samtidigt som man även kan koppla av på ett naturligt sätt.

Utöver alla trevliga saker att kunna hitta på under en första dejt så finns det såklart en hel del andra saker att också komma ihåg att tänka på. Självklart så vill man ge ett bra första intryck, vilket bland annat innebär att man ser till att komma i tid till dejten. Att visa att man också har ansträngt sig med allt från klädsel och övrig look är såklart alltid rekommenderat. Att exempelvis komma oduschad med sovfrisyr och oborstade tänder är såklart inget som får en att framstå i sin allra bästa dager. Att dyka upp hel och ren till sin dejt är med andra ord alltid att sträva efter.

Att köpa med en blomma eller någon annan liten tänkvärd gåva är alltid otroligt uppskattat av den andra parten och visar även att du är en väldigt omtänksam och givmild person. 

När ni väl har presenterat er för varandra och dejten är igång, glöm för all del heller inte att komma ihåg att vara en god lyssnare och att lyssna mera än vad du pratar själv. Att ge och ta är vad det handlar om men där ingen såklart tycker att det är särskilt trevligt med någon som önskar allt syre själv och som enbart tycker om att prata om sig själv och sitt.