Få produkter är så förknippade med glädje som leksaker. Man kommer ju själv ihåg hur förväntansfull man var som barn när man besökte den lokala leksaksbutiken och hur glad man var när man väl fått det där LEGO-paketet eller det där hockeyspelet som man gått och längtat efter. På samma sätt så är det en glädje för föräldern att se sitt barn bli så glad av att ha fått den där leksaken. Leksaker är alltså både kul att få och att ge, vilket förmodligen är orsaken till att just denna produktkategori är så glädjefylld.

Tiden går och det sker en mycket snabb utveckling när det gäller köpbeteende på marknaden vilket förmodligen innebär att man inte i lika stor utsträckning besöker den lokala leksaksaffären för att titta och handla. Istället så har försäljningen i hög grad flyttat till Internet. Nya leksaksaffärer på nätet har tillkommit och konkurrerat ut många av de lokala, fysiska butikerna. Och nätbutikerna gör det bra, man har både möjlighet att se produkterna på högupplösliga produktbilder, att säkert och snabbt genomföra köpet och inte minst så är det i de flesta fall även billigare att köpa leksaker på nätet. Fördelarna är alltså många med att köpa leksaker online, och vi ser ingen anledning till att marknaden för leksaker online kommer minska över tiden, snarare tvärtom då både nya generationer har en ökad internetvana och det förmodligen kommer en ny babyboom under de kommande åren. Men vilka butiker finns på nätet inom segmentet leksaker? Läs vidare så kommer du bli uppdaterad på området.

Lekmer

Lekmer_butikLekmer är förmodligen den största barnbutiken på nätet och butiken erbjuder ett brett sortiment av både leksaker, barnkläder, mammakläder och barnvagnar/bilbarnstolar. Butiken har växt starkt de senaste åren, kanske främst med tanke på att de har en stark ägare genom att man ingår i Cdon-gruppen som ägs av Kinnevik. Om man handlar från Lekmer så utlovas fri frakt om beställningen överstiger 1000 kr.

Stor&Liten

Stor&Liten_butikStor&Liten är ett klassiskt varumärke som säkert väcker nostalgiska minnen hos många av dagens föräldrar som själva kommer ihåg hur det gått och trånat efter leksaker i Stor&Litens fysiska affärer förr om åren när de var barn. Efter tider med sämre resultat efter stark konkurrens från internetbutikerna så fick dock Stor&Liten nya ägare för ett par år sedan som helt och hållet flyttade över butiken online. Idag finns alltså bara Stor&Liten so nätbutik, man känner dock igen sig ganska väl eftersom man har behållit den grafiska profilen och logotypen. Stor&Liten är i stort sett en renodlad leksaksbutik men man har även ett mindre sortiment av andra barnprodukter. Vår gissning är dock att man i absolut första hand söker sig till Stor&Liten för att köpa leksaker. En fördel med att handla från Stor&Liten är att det alltid är fri frakt, oavsett orderstorlek.

Lekexperten

Lekexperten_butikLekexperten är en en lite mindre känd leksaksbutik som helt och hållet är inrikta på att erbjuda leksaker. Butiken erbjuder alltså inte exempelvis barnkläder eller barnvagnar. Lekexperten erbjuder ett brett sortiment av ”kill-leksaker” såsom LEGO, radiostyrda bilar och bilbanor. Handlar man från Lekexperten så är det alltid 69 kr i fraktavgift, oavsett orderstorlek. Man utlovar även en snabb leverans på 1 – 3 dagar. Vi gillar även butiken som är avskalad och med starkt fokus på att visa det man som potentiell köpare är intresserad av – produkt och pris. Vi upplever också priserna som konkurrenskraftiga, varför det kan vara lönsamt att prisjämföra Lekexperten med de större leksaksbutikerna på nätet.

Vi hoppas att ni genom denna artikeln lärt er lite mer om den starka trenden med att köpa leksaker på nätet, något som vi själva tycker är roligt. Och uppenbarligen så är vi inte ensamma om att tycka det, leksaker på nätet är här för att stanna!