Det finns mängder av populära barnfigurer som charmat våra barn i generationer. En av de mest populära barnfigurerna är Bamse. Bamse är som en helt vanlig tecknad björn, förutom att han blir världens starkaste när han får sin dunderhonung. Får han väl sin dunderhonung så kan han nästan göra vadsomhelst eftersom han då får superkrafter. Tillsammans med sina bästa vänner Skalman och Lille Skutt så råkar Bamse ut för all världens äventyr och inte helt sällan så är det Vargen som ställt till med något fuffens som sedan Bamse och hans vänner måste reda ut. Lille Skutt är lite vimsig av sig och Skalman har sina egenheter han med. Han är riktigt bra på att komma på snillrika uppfinningar men han har också en hopplös förmåga att alltid somna när han behövs som mest – och då vaknar han inte förrän hans mat- och sovklocka ringer.

Bamse-leksaker

Som du säkert förstår så är Bamse väldigt populär i leksaksformat eftersom många barn känner igen honom och gillar honom. Ett företag som specialiserat sig på att ta fram och erbjuda just Bamse-produkter är Kärnan – ett svenskt leksaksföretag. I utbudet av Bamse-leksaker så finns det exempelvis barnböcker, serietidningar, gosedjur, träklossar och lektält. Barnböckerna är kanske de mest klassiska och populära och de finns som anpassade för barn mellan 0 – 8 år. Efter 8 år då har man nog växt ifrån Bamse och börjar gilla andra typer av figurer och leksaker. Det som är extra bra med böckerna och serietidningarna med Bamse är nog att det både finns rena berättelser som är underhållande och det finns även upplagor som både är underhållande och lärorika på samma gång. I dessa upplagor så får barnet på ett pedagogiskt sätt lära sig räkna och skriva på ett mycket pedagogiskt och roligt sätt tillsammans med Bamse. Om du letar efter leksaker med Bamse så kan vi rekommendera Leksaker-på-nätet.com en sajt som samlar alla leksaker på ett ställe.

Bamse-leksaker från flera olika butiker

Bamse, Skalman, Lille Skutt och de andra figurerna från filmerna och böckerna om Bamse är aktuella igen i samband med den nya tecknade filmen Bamse i Tjuvstaden. Ett företag som mer eller mindre är specialiserat på att ta fram leksaker och andra barnprodukter med Bamse är Egmont Kärnan. I deras utbud finns mängder av böcker, serietidningar, byggklossar, barnspel, mjukisdjur och annat med de populära figurerna från Bamses äventyr. Även om det är smidigt att surfa runt band olika leksaksbutiker och barnbutiker på nätet för att hitta Bamse-leksaker jämfört med att göra detsamma i den ”fysiska världen” så finns nu ett ännu enklare sätt. Om man är på jakt efter en specifik Bamse-leksak och vill hitta pris så kan vi därför tipsa om en relativt ny sajt (den startade 2012) som heter Leksaker-på-nätet.com. Leksaker-på-nätet.com är ingen butik i den bemärkelsen att man beställer en vara via sajten och sedan får den hemskickad. Sajten är istället en söktjänst online med målsättning att samla alla leksaker på ett ställe. Letar man exempelvis efter Bamse-leksaker så kan man besöka sajten och då finner man produktpresentationer och priser på alla de Bamse-leksaker som de största leksaksbutikerna erbjuder – på ett ställe. På så vis så blir det superenkelt att både hitta den specifika produkt man letar efter och bästa pris på denne. Man kan säga att sajten fungerar ungefär som Pricerunner eller Prisjakt fast med fokus på just leksaker då. Förhoppningen med sajten är att den skall bli ett värdefullt verktyg för föräldern som vill köpa något till sitt eller sina barn. Utvecklingen av sajten sker fortlöpande och produktutbudet byggs ut efterhand. Smarta sökfunktioner, uppdaterade priser, bra produktbeskrivningar och recensioner är de områden som det läggs mest fokus på. Än så länge är sajten relativt liten men inom 5 år så är bedömningen att den kommer ha en hög kännedom bland Sveriges föräldrar.