Lego-konceptet Lego Chima handlar om sju olika djurstammar som krigar om makten över landet Chima. Varje djurstam har en ledare som har särskilda krafter att använda gentemot ledarna för de övriga djurstammarna. Eftersom vi tycker att Lego Chima är ett riktigt coolt och roligt leksakskoncept så tänkte vi ta tillfället i akt att beskriva de olika hjältarna och ledarna i Lego Chima, genom denna artikel.

Laval

Laval är lejonens prins. Han ser sig själv som en mycket stark och mäktig ledare. Men frågan är om andra gör det också? Laval beter sig nämligen som ett barn i vissa fall och i vissa sammanhang så är han mycket omogen. Han besitter också många av de egenskaper som ett barn har. Exempelvis så är han mycket nyfiken och vill alltid testa var gränsen går, något som kan irritera omgivningen, men också skapa mycket äventyr. Laval har ett imponerande svärd som vapen.

Eris

Till skillnad från många av de andra medlemmarna i örnstammen så är Eris alltid fullt fokuserad och lämnar ingenting åt slumpen. Detta har även gjort att Eris ibland tappar kontakten med de övriga medlemmarna i örn-stammen och hellre umgås med någon annan hjälte eller ledare, exempelvis Laval. Hon är också mycket förtjust i både gåtor och äventyr och är dessutom riktigt duktig på att berätta spännande historier. Hon är inte den starkaste av hjältarna men hon är istället mycket strategisk. Eris är en genomgod hjälte som alltid har goda avsikter, om man inte retar upp henne…Eris har självklart förmåga att flyga och som vapen har hon en yxa.

Crominus

Krokodilernas konung heter Crominus och han har en mäktig yxa som vapen. Crominus är pappa till krokodilernas prins, Cragger. Crominus styrde sin stam med sunt förnuft och styrka och hade alltid respekt för lejonen och de andra stammarna. Allting kom dock att ändras när Cragger tog över som ledare för krokodilerna.

Cragger

Cragger är krokodilernas prins och en av de mest framträdande hjältarna i Chima. När han var barn så lekte han gärna med Laval, eftersom de hade samma intresse för äventyr. Efterhand som Cragger blev äldre så visade han även upp andra egenskaper såsom girighet och ren ondska. Cragegr kunde inte tänka sig att lejonen skulle ha mest makt i Chima, och därför så började han dricka ur Chi-förrådet, långt innan han hade åldern inne för att göra. Detta ledde till konflikter med Laval och de andra hjältarna i Chima. Cragger har en mäktig stav som vapen.

Rawzom

Rawzon är en av de mest framträdande hjältarna från korpstammen. Rawzom är nämligen en riktig mästertjuv, vilket har väldigt hög status hos korparna. Om man är i närheten av Rawzom så gäller det att hålla i sina värdesaker, annars kommer Rawzom garanterat sno dem! Han har även en utmärk syn vilket innebär att han ofta används som spejare i Chima. Rawzom använder en farlig lie som vapen.

Worriz

Vargar är ju som alla känner till, flockdjur. De har alltså inte behov av någon ledare på samma sätt som de övriga djurstammarna i Chima. Vargarna hamnar dock ofta i konflikt med de övriga djurstammarna ock därför behövdes en form av diplomat, som kan förhandla med de övriga hjältarna. Denna roll fick Worriz eftersom han ansågs om den mest charmiga i vargflocken. Han är dock riktigt ond och lurar gärna både fiender och vänner för att komma åt det han och alla andra vill ha, Chi-energi. Det andra djuren anar inte att Worriz är så ond som han är, vilket beror på att han är mycket skicklig på att dölja sina avsikter. Worriz har en otäck yxa som vapen.

Vill du hitta Lego Chima och andra leksaker i flera olika butiker? Isåfall så kan du besöka sajten Leksaker-på-nätet.com.