Vår omgivning och miljö ställer krav på oss och kan även skapa exempelvis trötta fötter. För detta så kan en mycket populär Aloe Vera-produkt vara lösningen. Produkten som vi tänker på heter Aloe Heat Lotion och detta är en fotkräm som verkligen är värd namnet. Innehållet i denna produkt är en kombination av både mentol och eucalyptus-olja vilket gör att man får en mycket skön och avslappnande känsla när man smörjt in sina fötter med denna Aloe Heat Lotion. Dessutom så luktar krämen både gott och uppfriskande efter att man smörjt in fötterna vilket naturligtvis alltid är önskvärt, särskilt om man har lite problem med fotsvett.

Ett företag som erbjuder denna Aloe Heat Lotion är Forever, som är ett direkthandelsföretag från Texas i USA. Detta företag har nischat in sig på att erbjuda hälsokost- och kosmetika-produkter med den gemensamma nämnaren att alla produkter innehåller en hög koncentration av Aloe Vera. Aloe Vera är växt som är världsberömd för sina hälsobringande egenskaper. Huruvida växten innehåller vitaminer eller ej är något som det tvistas om och som inte är helt klart. Att växten innehåller mineraler aminosyror är dock bevisat och det är förmodligen kombinationen av dessa som skapar de hälsoeffekter som växten kan ge. Aloe Veran kan egentligen användas både för invärtes såväl som för utvärtes bruk och pratar man om invärtes bruk så är främst genom en dryck som brukar kallas Aloe Vera Gel, eller Aloe Vera Juice som konsumtionen sker. För utvärtes bruk så finns det egentligen inga begränsningar i olika användningsområden, men främst så är det via olika typer av krämer och lotions som Aloe Veran används. Ett bra exempel är ju Aloe Heat Lotion som beskrivs ovan, där just Aloe Vera tillsammans med eucalyptus och mentol utgör ingredienserna.

Om du undrar hur man får tag i produkter med Aloe Vera, så finns det ofta i välsorterade detaljhandelsbutiker och hälsokost-butiker. Nackdelen med dessa produkter är dock att de i vissa fall blivit utspädda vilket innebär att man inte får ta del av så hög grad av Aloe Vera och således inte deras hälsoeffekter heller. Som vi nämnde ovan så finns det dock ett företag som heter Forever, och detta företag är världsberömt för sina Aloe Vera-produkter. Dessa produkter säljs dock enbart via återförsäljare till Forever, och om man inte har någon bekant som är återförsäljare åt Forever så kan man gå in på Forevers svenska hemsida och söka återförsäljare på postnummer. Det man kan göra är ju att först testa produkterna från Forever och om man gillar dem så kan man ju faktiskt bli återförsäljare själv och rekommendera dessa produkter.

Vi beskrev lite om en Aloe Vera dryck ovan och det vi kan berätta om lite om. Om det är äkta Aloe vera dryck (aloe vera gel) så gör denna dryck att man får en bra balans i mag- och tarmområdet. Varför är detta då viktigt? Svaret är att mag- och tarmsystemet är ett för kroppen och den påverkar en mängd olika kroppsliga funktioner. Genom Aloe Veran så får magen hjälp att ta upp viktiga näringsämnen från maten samt att risk för sur mage minskar. Just sur mage är ganska vanligt i dagens samhälle som påverkas mycket av stress, mycket kaffedrickande och liknande. Detta är rena invärtes effekter, men många upplever även att de får en bättre hy efter att de regelbundet börjat dricka Aloe Vera. Låter ganska bra va? Det är dock viktigt att den dryck man inmundigar verkligen innehåller en hög koncentration av Aloe Vera-fruktkött. Forevers produkter innehåller alltid färskpressad Aloe Vera och har en mycket hög koncentration av fruktköttet, vilket gör att detta företag blivit något av en marknadsledare inom detta område.