Södra Vietnam, som var självständigt mellan 1954 till 1975, lyckas inte bevara sin självständighet i Vietnam kriget och blev sedan del av helheten Vietnam som vi känner idag. Vietnam är ett socialistiskt, eller närmare kommunistiskt enparti land. Trots detta har landet en växande turism sektor och landet bjuder på fantastiska utsikter, stränder, och framför allt väldigt bra och låga priser, åtminstone i jämförelse till Thailand och även Filippinerna så är Vietnam betydligt billigare och lättare på resenärens plånbok. Var inte rädd att fara till Vietnam på semester, och framför alt behöver du inte oroa dig om att dina saker blir stulna eftersom landet är väldigt säkert. Du kan bra ta med dig din systemkamera för att fånga några toppen digitala bilder för att senare skicka till foto framkallning eller för att skapa en fotobok.

 

Södra Vietnams Sevärdheter

I södra Vietnam finns det många sevärdheter. Om du far till Södra Vietnam kommer du med största sannolikhet att börja från storstaden Ho Chi Minh City, f.d. Saigon. Denna stad på cirka 6.5 miljoner människor erbjuder många sevärdheter relaterade till Vietnam kriget. Det finns flera bra och informativa muséer och de kända Cu Chi tunnlarna, när Vietcong krigarna rörde sig, befinner sig ungeför en 1-2 timmars bussresa från statskärnan. Förutom krigshistoria erbjuder staden många sevärdheter och ett förvånansvärt bra nattliv. Märk dock att majoriteten av de som festar är inte lokala, utan turister, och dessutom stänger staden relativt tidigt, redan omkring midnatt. Om du är på en tight budget vill du ta dig till Phum Nhu Lao Street som är något av en backpacker gata i stil med Khao San Road i Bangkok. Här hittar du allt du behöver från billigt boende (mindre än 100kr per natt), lokal och västerländsk mat, och barer.

 

När du är redo att gå vidare så finns Mekong flodens delta i närheten. Hit kan du boka en resa hos en av hundratals resebyråer på Ngu Lao Street. Rikta dig mot staden My Tho som är den första och största storstaden vid mekong delta. Härifrån kan man ta sig vidare, djupare in i floden, eller ta en snabbtur och fortsätta resan. I mekong delta kan du få helt fantastiska foton vid morgon skymningen och vid solnedgången. Foton med trädbåtar som sakta rör sig i den mäktiga mekong floden med en stark gul orange himmel. En bättre bild är svår att hitta för ditt fotoalbum hos ifolor.se.

 

Om du vill på strandsemester finns det några alternativ. Det första alternativet är närliggande Vung Tau som är endast en kort timme från Ho Chi Minh, och det andra alternativet är Nha Trang som befinner sig en nattbuss resa från staden. Boka bussen från en resebyrå på Ngu Lao och se till att det är en sleeper. Du blir positivt överraskad på hur gott du sover, men om du är längre är 180 centimeter så måste du välja noggrant eftersom endast några platser erbjuder så mycket utrymme. Hur som helst, båda stränder är vackra med stora vågor från Sydkinesiska havet, god mat, och billigt boende. I Nha Trang kan du hyra en skoter för en hel dag för mindra än 30kr. Kust staden har förvånansvärt bra vägar, asfalterade och bred vägar. Dock måste du köra i total koas bland de lokala och utrymme är inte något du har i centrala Nha Trang, men om du tar dig norrut från staden längs kusten så blir det gott med utrymme och utsikterna är inget kort från otroliga. Det påminner lite om Kaliforniens kust från San Francisco ner till Los Angeles.

 

Nattlivet i Nha Trang är inte heller dåligt. Förutom några lokala diskon där musiken är så högt att du får en hörselskada så finns det en nattklubb mera i västerländsk och semester stil vid stranden som heter Sailing Club. Hit kommer folk från runt världen och även de lokala som vill träffa turister, oftast för att öva på sin engelska.