Ett problem att köpa en barnvagn är att det kan bli väldigt dyrt – speciellt om man är på jakt efter en barnvagn med ett speciellt utseende eller en barnvagn av ett märke. Ett tips är att köpa en barnvagn på nätet istället. Ofta kan handlarna på nätet leverera en bra barnvagn till ett bättre pris än vad många butiker kan erbjuda. Speciellt eftersom många barnvagnar i butiker inte säljs direkt utan du får beställa och vänta på leverans till butiken och sen åka dit och hämta din nya barnvagn.

Då är det enklare att köpa en barnvagn på nätet för att få en hemleverans istället. Det finns ett par saker man ska tänka på när man köper en barnvagn på nätet – man måste tänka på säkerheten både för barnet och för dig som köpare. Det finns grundkrav för säkerhet för barnvagnar men detta är bara grundkrav som inte gör en barnvagn säker. Läs alltid recensioner av barnvagnar innan du köper någon och läs speciellt tester av barnvagnar från till exempel Råd och Rön eller Testfakta.

Man kan alltid läsa vad andra säger om barnvagnar på olika mammabloggar och så vidare – en mamamblogg kan vara ett bra ställe att hitta hjälp och råd inför ett köp av barnvagn. På mammabloggar kan du också hitta hjälp med att hitta en snygg barnvagn, bra tillbehör till din barnvagn och få råd. Många lite mindre märken av barnvagnar har oftare svårare att hävda sig i barnbutiker och i tidningstips då kan en mammablogg vara ett bra ställe att få information och inspiration till ett lyckat köp!

Råd inför köp av barnvagn

Det som slits först på en barnvagn är tyger och på många barnvagnar är tyger avtagbara för att tvätta. Men grundregeln är ändå att aldrig låta barnvagnen stå i solen och blekas av ljuset. Kontrollera att tygerna i en barnvagn är lätt avtorkningsbara och enkelt kan plockas av och tvättas. Det spelar ingen roll hur försiktig man än är – tyger blir smutsiga i närheten av barn.

Kontrollera alltid storleken på en barnvagn när den är ihopfälld speciellt i en bil. En stor barnvagn i en bagagelucka är ett problem oavsett hur stor bil man än har. Vi lever mycket kring bilen och att åka iväg och storhandla tillhör livet – ska halva utrymmet i bagageluckan fyllas upp av din barnvagn – då blir det inte mycket utrymme kvar till matkassar och andra paket.

Fundera på hur mycket du vill betala för en barnvagn. Det kanske är bättre att köpa en lite billigare barnvagn som man sedan säljer för en mindre slant än att lägga ut mycket pengar eller köpa en dyr barnvagn på avbetalning. Planerar man syskon kan det alltid vara bra att köpa en dyrare barnvagn som håller för flera barn. Här kan man bara gå till sig själv och fundera på vad man har råd med och hur ens framtid ser ut.

En sak man ofta glömmer tills man står där – det är hjulen på en barnvagn. Många barnvagnar har på tok för små framhjul och det blir svårt och tungt att ta sig fram i snömodd och över snödrivor. Vet man med sig att snön brukar bli kvar på gator och trottoarer köp en barnvagn med kraftigare framhjul eller låsbara framhjul för att klara vintertiden bättre.

Men det viktigaste när man köper en barnvagn är att till slut lita på sitt egna sunda förnuft – vad har jag råd med, vad har jag för behov och verkar det vara en bra barnvagn. Att köpa de allra billigaste barnvagnar som finn på marknaden är lite vanskligt då slitdelar ofta är av sämre kvalité än på lite dyrare barnvagnar. Tänk också på att det är inte bara en barnvagn du behöver, barn behöver kläder, åkpåse och mycket annat som man inte tänker på innan man får barn.