Ljuset

Den här årstiden så är ljusets återkomst det som man allra mest har väntat på. Efter vårdagjämningen när det vänder och blir ljusare och ljusare så blir vi människor också oftast piggare för varje dag som går. Vi får mer lust att görasaker och vi inte sover lika många timmar per dygn som vi gör under den mörkare delen av året. Vi villvara ute och göra aktiviteter så mycket det går. Vi grillar och lagar vår mat utomhus. Det blir större och större marknad på utomhus kök. På modet är också att möblera utomhus. Nu är det stora vräkiga soffgrupper som gäller i trädgården. Med tanke på vårt nordiska väder så är det underligt hur mycket kapital vi satsar på möblemanget i våra trädgårdar. Vi har trots allt bara ett par månader som vi kan vistas ute om vädret tillåter. Resten av året så är vi bara ute korta stunder och föredrar att krypa ner i vardagsrumssoffan med en filt på benen. Den här årstiden så försöker vi hela tiden hitta aktiviteter som gör att vi slipper går inomhus.

Ta vara på ljuset

När vi lever i den här ljusa årstiden så är det bra om man tar vara på det magnifika ljuset när du ska fotografera. Nästa hela vårt avlånga land Sverige är så ljust på sommaren att du kan ta bilder utan blixt om du ställer in din digitala kamerautrustning. Det är faktiskt roligt att ta bilder dygnet runt och det kan dessutom bli väldigt intressanta bilder. Att ta bilder i gryning och solnedgång är intressant och spännande och du kan med fördel laborera med inställningar på kameran och få fram olika effekter på dina bilder. Ibland är det mitt på ljusa dagen som du istället ska använda blixten för att få fram ansiktet om du tar ett porträttfoto i motljus. Om du då använder blixten så slipper du skuggorna i modellens ansikte och du får en klar och fin bild utan skuggor. Om du vill ta bilder i skumt ljus som det kan vara under natten eller under gryningen så kan med fördel använda dig av ett kamera stativ och ställa din digitala kamera på lång slutartid. Stativet som du satt kameran på håller skakningar i schack vilket gör att bilden blir klar och fin trots det dunkla ljuset. Att vinkla kameran för att förändra ljuset är också väldigt effektfullt.

Gör fina bilder

När du fotograferat den ljusa fina sommaren både natt och dag så är det dags att göra något av alla dina fina bilder. Det är väldigt fördelaktigt och prisvärt att skicka iväg dina digitala fotofiler via nätet för framkallning och på några dagar så kommer det papperskopior i brevlådan. Nu kan du sätta in dina fina bilder i ett fint fotoalbum hos ifolor.se. Det går också bra att göra en fotobok. Då slipper du arbetet med att sätta in dina framkallade bilder i ett fotoalbum. Du bestämmer vilka bilder du vill ha med i fotoboken och så lägger du till eventuell text. Layouten bestämmer du också precis som du kan variera storleken på dina bilder. Du kan göra en fotokalender där du med dina fina bilder från sommaren bokar olika möten och skriver ner andra saker du behöver komma ihåg. Det är alltid trevligt att bli påmind om den ljusa sköna sommaren när snön yr utanför fönstret och du känner dig trött och lite frusen. Om du vill hänga upp fina minnen av din sommar så kan du även beställa förstoringar i canvas. Du kan också göra en fotoalmanacka med sommarbilder från hela dygnet. Ta vara på ljuset efter midsommar vänder det och det blir lite mörkare för varje dag.