Vad är Danmarks mest känt för? Förmodligen så är det saker såsom öl, fotboll, wienerbröd och pölser. Men nu kanske det blir ändring på detta, Danmark har nämligen seglat upp som ett av de absolut främsta länderna när det kommer till att generera populära klädmärken inom segmentet barnkläder. Så om du gillar barnkläder och att bli inspirerad så bör du definitivt läsa vidare, vi tänkte nämligen ta tillfället i akt för att beskriva några av de mest framträdande klädmärkena. Om du vill se mer av, och kanske även handla danska barnkläder så kan du klicka här. Då kommer du till en sajt som specialiserat sig på just danska barnkläder.

Molo

Först ut i vår artikel är Molo. Molo är ett klädmärke från Danmark var målsättning är att skapa uttryck för lekfullheten och livfullheten hos barn. Kläder från Molo har en egen stil med en hel del fräcka tryck och färger. Den säregna stilen har gjort Molo mycket populär i både Danmark och Sverige och detta klädmärke är definitivt här för att stanna!

Småfolk

Småfolk är klädmärket för den som gillar 70-tals stilen. Om man skulle beskriva barnkläder från Småfolk så är det enklast att göra detta genom de häftiga motiven. Motiven utgörs framförallt av bilar, äppelträd och djur. Låter som en ganska kul mix va? De första kollektionen från Småfolk kom under 2005 och sedan dess så har klädmärket bara vuxit och vuxit och har nu en trogen skara kunder i Norden.

Ej Sikke Lej

Ej Sikke Lej är också ett klädmärke från Danmark som erbjuder barnkläder. Märket grundades 2004 och den signifikanta logotypen ( i form av en uggla) är numer välkänt hos föräldrar över hela Norden. Grundarna till Ej Sikke Lej heter Margit Egeskov och Marlene Eger och de har verkligen lyckats. Kollektionerna från Ej Sikke Lej har ofta både humor och charm och plaggen består nästan uteslutande av mjuka och bekväma material med Oeko-märkning och med roliga tryck på. Du hittar både t-shirts, byxor och accessoarer i Ej Sikke Lejs utbud. Ej Sikke Lej erbjuds av ett flertal barnklädesbutiker i Sverige på online och offline.

Hummel

Ett av de mest kända klädmärkena överlag från Danmark är helt klart Hummel. Förmodligen beror det på att Hummel sponsrar Danmarks fotbollslag samt en mängd andra sporter. Ursprungligen så kommer dock inte detta klädmärke från Danmark utan istället Tyskland. Faktum är att det var en familj som heter Messmer i Tyskland som skapade en sko med en speciell gummi-beläggning som lämpades ypperligt för exempelvis fotboll, handboll och cyckel. Under ett par årtionden så drevs varumärket av familjen Messmer innan två danskar köpte varumärket 1980 och det var vid detta tillfälle som Hummel blev danskt till fullo. Danskarna som tog steget och köpte Hummel är Max Nielsen och Jørgen Voodsgaard och sedan dess så har märket fått en starkt dansk profil genom främst sponsoraktiviteterna. Om du gillar kläder från Hummel så skall du definitivt kolla in Hummels barnkläder, de är stencoola!

Mini A Ture

Funktionalitet är ofta viktigt när det gäller barnkläder. Kläderna skall ju tåla en hel del lek och bus. Ett danskt klädmärke som verkligen levererar både funktionella och snygga barnkläder är Mini A Ture. 2001 så lanserades detta klädmärke och idag är det ett väl etablerat varumärke på den Nordiska marknaden. Flertalet av barnklädesbutikerna på internet erbjuder exempelvis barnkläder från Mini A Ture. I sortimentet hittar du allt från klänningar, badkläder och söta jackor till gummistövlar i olika färger. Dessa barnkläder är helt enkelt väldigt svåra att motstå för både små och stora barn och föräldrar plus att många av plaggen har Öko-märkning!

Vi hoppas att du blivit inspirerad av danska barnkläder och vi kan rekommendera www.danskabarnklader.se, där hittar du de bästa butikerna som erbjuder danska barnkläder.